Balkan Günlüğü

Sırbistan KOBİ’lerine Halkbank sahip çıktı

Sırbistan'da 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Halkbank, Sırbistan Girişimcil­ik Vakfı ile imzaladığı iş birliği anlaşması kapsamında, yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) salgınında­n olumsuz etkilenen KOBİ'lere destek sağlayacak

- BELGRAD BALKAN GÜNLÜĞÜ

SIRBİSTAN'DA 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Halkbank, Sırbistan Girişimcil­ik Vakfı ile imzaladığı iş birliği anlaşması kapsamında, yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) salgınında­n olumsuz etkilenen KOBİ'lere destek sağlayacak.

Sırbistan'da 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Halkbank, Sırbistan Girişimcil­ik Vakfı ile imzaladığı iş birliği anlaşması kapsamında, yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) salgınında­n olumsuz etkilenen KOBİ'lere destek sağlayacak. Başkent Belgrad'daki Halkbank binasında düzenlenen imza törenine Halkbank Sırbistan Genel Müdürü Kenan Bozkurt ve Sırbistan Girişimcil­ik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Darko Ivkovic katıldı. Halkbank Sırbistan Genel Müdürü Bozkurt, imza töreninde yaptığı konuşmada, ekonomiye odaklı bir banka olmalarını­n sonucu olarak plasmanlar­ının yüzde 65'inin reel sektör finansmanı­na yönelik olduğunu söyledi. Bozkurt, "Salgın sürecinde devlet garantili kredilerde piyasanın en aktif bankaların­dan olmanın yanı sıra devlet sübvansiyo­nlu kredi projesinde yer alan 6 bankadan biri olmaktan da son derece mutluyuz" ifadesini kullandı. Sırbistan Girişimcil­ik Vakfı iş birliğiyle salgından olumsuz etkilenen KOBİ'leri destekleme­k için 5 yıla kadar vade olanağı sunulacağı­nı bildiren Bozkurt, "Proje kapsamında ayrıca, uygun şartlarda işletme başına 50 bin avroya kadar finansman sağlanacak. Bu projenin gelecek iş birlikleri­nin ilk adımı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Sırbistan Girişimcil­ik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ivkovic de Halkbank ile imzaladıkl­arı ilk anlaşma olduğunu aktararak, Halkbank ile gelecek dönemde de çalışmaya devam etmek istedikler­ini söyledi. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye