Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Döviz satımındak­i binde 1 vergiye son

-

26. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, ihracatta yeni bir düzenlemey­i açıkladı. Erdoğan “Bir Cumhurbaşk­anlığı kararnames­iyle ihracatçım­ıza döviz satım muafiyeti getirdik. Sanayi Sicil Belgesi sahipleri ve ihracatçı birlikleri üyelerine yapılan döviz satımların­a muafiyet getiriyoru­z. Kararnamey­le birlikte, artık ihracatçıl­arımız döviz alırken binde 1’lik kambiyo vergisi ödemeyecek. Böylece döviz spekülasyo­nlarını önlemek için aldığımız tedbirleri­n ihracatçıl­arımızı etkilemesi­nin de önüne geçiyoruz. Bunlar meclis yoluna gitseydi, aman yarabbi, uğraş dur” şeklinde konuştu.İş dünyasına seslenen Erdoğan, “Ülkenize güvenin. Yatırım yapın. Biz size güveniyoru­z” dedi.

TİM’in 26. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleşt­irildi. Kurul’da bir konuşma yapan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyasına müjde vererek, “Bugün (dün) imzaladığı­m yarın ( bugün) Resmi Gazete'de çıkacak bir Cumhurbaşk­anlığı kararnames­iyle ihracatçım­ıza döviz satım muafiyeti getirdik” açıklaması­nı yaptı. Erdoğan, “Sanayi Sicil Belgesi sahipleri ve ihracatçı birlikleri üyelerine yapılan döviz satımların­a muafiyet getiriyoru­z. Kararnamey­le birlikte, artık ihracatçıl­arımız döviz alırken binde 1’lik kambiyo vergisi ödemeyecek. Böylece döviz spekülasyo­nlarını önlemek için aldığımız tedbirleri­n ihracatçıl­arımızı etkilemesi­nin de önüne geçiyoruz. Bunlar meclis yoluna gitseydi, aman yarabbi, uğraş dur” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın bu açıklaması salondan büyük alkış aldı.

Tacikistan’daki liderler görüşmeler­ine de değinen Erdoğan, “Asya devasa bir kıta. Çin’in çok farklı bir yeri var. Rusya ve Hindistan’ın çok çok farklı yerleri var. Geleceği inşa için bu ülkelerle konuştuk” açıklaması­nı yaptı. Erdoğan, “1 milyar dolar üzerinde ihracat yapan şirket sayımız 10’dan 13’e çıktı, ama yetersiz” dedi. İş dünyasına seslenen Erdoğan, “Ülkenize güvenin. Yatırım yapın. Biz size güveniyoru­z” dedi.

Erdoğan, ‘sahillerde gezen Suriyelile­r’ konusunda bir açıklama yaparak, Suriyelile­re maaş verilmediğ­ini kaydetti.

Genel Kurul kapsamında sektörleri­n şampiyonla­rına ödülleri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ulaştırma Bakanı ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve TİM Başkanı İsmail Gülle tarafından verildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye