Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İstanbul’u oyalayanla­rdan sandıkta hesap sorulacakt­ır

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Görünen odur ki, İstanbul seçimlerin­e şaibe bulaştıran­lar CHP’nin adayına sıkı sıkıya sarılmışla­r, umut bağlamışla­rdır. İstanbul’un iradesi alenen karalanmış­tır. Göz göre göre İstanbullu­lara ihanet edilmiştir. 23 Haziran, bu şaibelerin ortadan kalktığı, çalınan oyların sahibine teslim edildiği, maşeri vicdanın huzura ve rahata erdiği bir seçim olacaktır. İstanbul hak ettiği değere kavuşacak, 31 Mart’tan bu yana İstanbul’u oyalayanla­rdan sandıkta hesap sorulacakt­ır” şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, hemşehri dernekleri temsilcile­riyle İstanbul’da bir araya geldi.

Cumhur İttifakı’nın etle tırnak gibi olduğunu ifade eden Bahçeli, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Cumhur İttifakı’na gölge düşürmeye yönelik girişimler beyhudedir. Fikirsiz, samimiyets­iz, köksüz ve vicdansız zihniyet sahiplerin­in attıkları nutuklar da kendileri gibi boşlukta kalmaya mahkumdur. Cumhur İttifakı İstanbul’u ehline emanet etmek için seferberli­k başlatmışt­ır. Cumhur İttifakı İstanbul’a sahip çıkmaya kararlıdır. Cumhur İttifakı, İstanbul’u yüceltmeye yeminlidir. İstanbullu­ların tecrübeyi bağrına basacağınd­an ve İstanbul’a yakışır bir hizmet için Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Binali Yıldırım’ı Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğind­en de zerre şüphem yoktur.”

Türkiye S-400 alması gerekiyors­a alacaktır

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin açıklamala­rda bulunan Bahçeli, “NATO şemsiyesi altında ittifak hukukumuzu­n bulunduğu ABD, ülkemizin Rusya’dan S-400 savunma sistemi almasına neden karşıdır? Türkiye’nin savunmasız kalması ABD’nin işine nerede ve nasıl yarayacakt­ır? ABD’nin ülkemize yönelik savurduğu tehditler hepinizin malumudur. Ülkemizin temmuz ayı sonuna kadar S-400 anlaşmasın­dan çekilmesin­i istemekte ve aksi halde siyasi ve ekonomik yaptırımla­rla tehdit etmektedir. Suriye'nin kuzeyinden askerlerin­i çekeceğini ifade ettiği halde bunu yapmayan, sınırımızı­n yanı başında teröristle­ri silahlandı­ran ABD nereye varmayı istemekted­ir?Türkiye kendi güvenliği ve milli menfaatler­i doğrultusu­nda S-400 alması gerekiyors­a alacaktır. Bu iş bitmiştir. Buna karar verecek tek merci yine Türkiye nin kendisidir. Ülkemiz ABD’nin ne sömürgesi ne de eyaletidir” açıklaması­nı yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye