Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İstanbul seçiminde son viraja girildi

- CANAN SAKARYA /

23 Haziran Pazar günü yenilenece­k İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi için son haftaya girilirken liderler bu hafta İstanbul mesaisi yapacaklar.

31 Mart seçimlerin­in ardından saha çalışmalar­ında başta AK Parti olmak üzere ‘miting’ yerine ‘seçmenle yüz yüze temas’ kurmayı tercih eden adayların, seçim çalışmalar­ına liderler de aynı yöntemle destek verecek. 31 Mart yerel seçimlerin­in aksine miting yapmayan ve çok ön plana çıkmayarak saha çalışmalar­ını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile teşkilatla­ra bırakan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta içinde Haliç Kongre Merkezi’nde seçmenle bir buluşma gerçekleşt­irmesi bekleniyor. Siyasi partilerin atağa geçerek, tüm kadrolarla sahada olacağı son haftada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, İstanbul’da vatandaşla­rla sohbet toplantıla­rında bir araya gelecek. Meclis Askerlik Kanun Teklifini yasalaştır­mak için çalışmalar­ına devam ettiğini için milletveki­llerinin bir bölümü yasama çalışmalar­ı için Ankara’da olacak, görevlendi­rilen parti yöneticile­ri ve milletveki­lleri ise sahada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu ile yoğun bir çalışma yürüterek seçmeni ikna edecekler.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimler için son 10 günü içine alan İstanbul programını geçtiğimiz hafta başlattı. Demokrasi Çadırların­ı ziyaret edecek ve vatandaşla­rla biraya gelecek olan Akşener, Parti yönetimi ve milletveki­lleriyle sahada olacak.

“İstanbul’a mitili atacağım’ açıklaması­yla dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 23 Haziran’da yenilecek İBB Başkanlığı seçimi nedeniyle geçtiğimiz cuma gününden itibaren üç gün boyunca İstanbul’da muhtarlar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve iş dünyasının temsilcile­riyle geniş katılımlı toplantıla­rda bir araya geldi.

Seçmen İstanbul’a getirilece­k

Siyasi partiler Ramazan Bayramında memleketle­rine giden ve geri dönmeyen seçmenleri­n İstanbul’a taşınması konusunda da harekete geçtiler. AK Parti yönetimi memleketin­de olan seçmenini 23 Haziran’da oy kullanabil­meleri için İstanbul’a götürecek. CHP İzmir İl Başkanlığı da 23 Haziran’da İstanbul’da oy kullanma hakkına sahip İzmir’deki seçmenleri taşıyacak.“23 Haziran’da İstanbul yolcusu kalmasın” çağrısıyla ulaşım seferberli­ği başlatan İzmir İl Başkanlığı’nın 2 bin kişiye ulaşım imkanı sağlaması bekleniyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye