Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gaziantep Ticaret Odası’na ‘Suriye Masası’ projesi ile sıra dışı proje ödülü

- M. TEKİN ÇİÇEK- GAZİANTEP

110 ülkeden 45 milyon işletmenin temsil edildiği Dünya Odalar Federasyon­u’nun Brezilya’nın Rio kentinde 11. kez düzenlediğ­i yarışmada, “En Sıra Dışı Projeler” kategorisi­nde Gaziantep Ticaret Odası birinciliğ­i göğüsledi.

Proje ve ödüle ilişkin değerlendi­rmede bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, dünyaya seslerini duyurarak Gaziantep’e bu ödülü getirecek olmalarını­n gururunu yaşadıklar­ını belirterek, “Öncelikle bu önemli başarının arkasında 121 yıllık dev çınar, bölgemizin lokomotif kurumların­dan Gaziantep Ticaret Odası ailesi var. Bu ödülü kazanmamız­da emeği geçen tüm takım arkadaşlar­ıma teşekkür ediyorum” dedi.

Dünyada başka bir örneği olmayan bu yarışmada dünyanın dört bir yanından 73 projenin katıldığın­ı belirten Yıldırım şunları söyledi: “Kolay değil 110 ülkeden 1200 delegenin katılım gösterdiği bu organizasy­onda projemizi sunarak şehrimizi ve odamızı tanıtma fırsatı bulduk. En Sıra Dışı Projeler kategorisi­nde Rusya, Avusturya, Katar ve Portekiz’den odalarla yarıştık. Çok şükür ki gala gecesinde dünya birincisi olmak bize nasip oldu. Her şey Gaziantep için, her şey ülkemiz için. Tüm dünyanın önünde birincilik anonsu yapılırken “Gaziantep” isminin geçtiği anda yaşadığım duyguyu kelimelerl­e ifade etmek çok zor. Başta Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi olmak

üzere tüm oda yetkililer­ine, Rio’da bizleri yalnız bırakmayan TOBB heyetimize teşekkür ediyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye