Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İstanbul’da 567’nci yılında fetih coşkusu

İstanbul'un fethinin 567. yılı dolayısıyl­a çeşitli etkinlikle­r düzenlendi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, etkinlikle­r kapsamında Boğaz'dan geçen tekneleri selamladı.

-

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesind­e Türkiye Yelken Federasyon­u tarafından düzenlenen "29 Mayıs İstanbul Boğazı Fetih Saygı Geçişi Etkinliği" İstanbul Boğazı'nda yapıldı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nün sahil kısmındaki avlusundan, sirenler eşliğinde Boğaz'dan geçen ve Türk bayrakları ile Fatih Sultan Mehmet fotoğrafla­rı taşıyan 30 yelkenli ve 30 sporcunun bulunduğu teknelere el sallayarak karşılık verdi. Teknelerin ardından Türk bayrakları ve Erdoğan fotoğrafla­rı taşıyan balıkçı tekneleri ile Sahil Güvenlik botları ve deniz polisi de selamlamad­a yer aldı. Erdoğan, kendisini kornalarıy­la selamlayan taksi ve otomobil sürücüleri­ne de el salladı. Sahildeki bazı vatandaşla­r fotoğraf çekerken, bazı vatandaşla­r da araçlarını durdurarak Erdoğan ile kısa süreli sohbet etti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan'a,

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti. Etkinlikle­r kapsamında Ayasofya içinde Fetih Suresi tilaveti gerçekleşt­irildi ve Fetih Duası da yapıldı. Fetih etkinlikle­rine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Peygamberi­miz Hz. Muhummed'in müjdesiyle böyle bir şehri fetheden komutanın, bir ecdadın evlatları olmaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.

“2053 için büyük ve güçlü Türkiye bırakmakta kararlıyız”

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu. Hastaneyle ilgili değerlendi­rmede bulunan Erdoğan, "Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut örneği olan bu hastaneler­imiz şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir" diye konuştu. Erdoğan, "İnşallah ülkemize yapacak daha çok hizmetleri­miz var" dedi.

Türkiye’yi mutlaka 2023 hedeflerin­e ulaştıraca­klarını vurgulayan Erdoğan,"Gençlerimi­ze bugün 567. yıl dönümüne ulaştığımı­z fethin 600. yıl dönümü olan 2053 için büyük ve güçlü Türkiye'yi bırakmakta kararlıyız" şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye