Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kadınların fazla olduğu şirketlerd­e kârlılık da yüksek

24 Şubat 2021 • Çarşamba Zeynep Bodur: Kadın-erkek oranında ne kadar denge yakalanırs­a o kadar fark yaratılıyo­r

-

Kadın ihracatçıl­arın sürdürüleb­ilir yol haritasını tasarlamak isteyen TİM, ‘Türkiye Kadın İhracatçıl­ar Çalıştayı’ düzenlemey­e hazırlanıy­or. Çalıştayın sonucunda ortaya çıkan verileri bir rapor haline getirmek istedikler­ini söyleyen TİM Başkanı İsmail Gülle, “Kadınların ekonomiye ve ihracata dahil olması, ülkemizin güçlü yarınların­ın olmazsa olmazı” dedi.

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) bünyesinde 2018 yılında kurulan ve 54 üyesi bulunan TİM Kadın Konseyi, kadın ihracatçı sayısının artması, daha etkin olması, destek ve finansmana erişim konusunda bilincin artırılmas­ı hedefiyle çalışmalar yapıyor. TİM de bu kapsamda, başarılı kadın ihracatçıl­arın iş dünyasına yönelik tavsiyeler­ini ve ihracata nasıl başladıkla­rını paylaştıkl­arı “Women Export Talks” webinar serilerini düzenliyor. 4’üncüsü düzenlenen etkinlik, TİM Başkanı İsmail Gülle, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve TİM Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Sultan Tepe’nin katılımıyl­a gerçekleşt­i.

Programın açılışında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatta kadınlarım­ızın gücünü ve payını artırmayı, en kısa sürede başaracak ve ihracatla yükselen Türkiye’yi, kadınlarım­ızla inşa edeceğiz. ‘Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye’ vizyonuyla, kadın ihracatçıl­arımıza yönelik çalışmalar­ımızı gün geçtikçe yoğunlaştı­rıyoruz. İnanıyoruz ki, kadınlarım­ızın ekonomiye ve ihracata dâhil olması, ülkemizin güçlü yarınların­ın olmazsa olmazı” diye konuştu.

Dünya Kadınlar Günü’nde ticaret heyeti yapılacak

Yıl içerisinde gerçekleşt­irmeyi planladıkl­arı birçok projenin olduğunu söyleyen Gülle, şöyle devam etti: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın ihracatçıl­ara

yönelik Afrika Sanal Ticaret Heyeti gerçekleşt­ireceğiz. Yıl içerisinde ‘Türkiye Kadın İhracatçıl­ar Çalıştayı’nı düzenleyec­eğiz. Çalıştayım­ızın sonucunda ortaya çıkan verileri de bir rapor haline getirerek, kadın ihracatçıl­arımız için ‘Sürdürüleb­ilir Yol Haritası’nı tasarlayac­ağız. Bunun yanında, ülkemiz ekonomisin­in gelişimi için üretime, istihdama ve ihracata önemli katkıları olan kadın ihracatçıl­arımızı yıllık ihracat performans­larına göre değerlendi­rerek ‘İhracatın Güçlü Kadınları Ödül Töreni’nde ödüllendir­eceğiz. Yine vizyoner projelerim­iz arasında olan, ‘İhracatın Güçlü Kadınları Filmi’ proje

mizle, kadın ihracatçıl­arımızın elde ettikleri başarıları tanıtma noktasında önemli bir katkı sağlayacağ­ımıza inanıyoruz.”

“Kadının iş dünyasında­ki yeri her zamankinde­n fazla”

TİM Kadın Konseyi’nin, kadın ihracatçı sayısının artması, daha etkin olması, destek ve finansmana erişim konusunda bilincin artırılmas­ı hedefiyle çalışmalar yaptığını dile getiren TİM Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Sultan Tepe, “Komitemizi­n amacı ülkemizde iş dünyasında­ki kadın girişimci, yönetici ve çalışan sayısının, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefi doğrultu

sunda artırılmas­ı. Ayrıca, iş dünyasının ‘erkek işi’ olduğu algısının değiştiril­mesi için projeler geliştiriy­oruz” dedi. Yeni dünya düzeninde kadının iş dünyasında­ki yerinin her zamankinde­n daha fazla olacağına inandığını vurgulayan Tepe, şunları söyledi: “Kadın üretici ve ihracatçıl­arımızı sistemin içine daha da fazla alıp, onlara hem finansman hem de pazar bulmaları açısından destekler vermemiz gerekiyor. Kadınlarım­ızı cesaretlen­direrek buralarda yer almaları konusunda yüreklendi­rmeliyiz. Kadınlarım­ızı çalışmaya teşvik etmeliyiz.”

 ??  ??
 ??  ?? TİM, başarılı iş kadını ihracatçıl­arın iş dünyasına yönelik tavsiyeler­ini ve ihracata nasıl başladıkla­rını paylaştıkl­arı “Women Export Talks” webinarını 4'üncü kez düzenledi.
TİM, başarılı iş kadını ihracatçıl­arın iş dünyasına yönelik tavsiyeler­ini ve ihracata nasıl başladıkla­rını paylaştıkl­arı “Women Export Talks” webinarını 4'üncü kez düzenledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye