Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Armağan Portakal, kahvede dükkân yerine 'sanal'ı seçti

-

Pandemi, alışveriş alışkanlık­larımızı da değiştirdi. Kadın girişimci Armağan Portakal da, 2019 yılında kurduğu yerli kahve markası Blend1601’de geleneksel dükkan modeli ile değil e-ticaret ile büyümeyi tercih etti. Portakal, bir yılda cirosunu yüzde 400 artırdı. Kurduğu Torlak Çiftliği ile adını ilk kez duyuran Portakal, “Kahve dost gibidir” mottosuyla iki yıl önce yola çıktı.

Alper Ulus destek veriyor

Dünyaca ünlü zincir markaların arasında butik kahvesiyle rekabet eden Portakal, “Yeni ve özellikle yerli bir kahve markasıysa­nız, demlenirke­n verdiği kokunun, nefasetin ve içiminin de farklı olması gerekiyor. Kahve tutkunu olan biri bu farkındalı­ğı görür ve hisseder. Hissettile­r de... Çünkü çekirdekle­rimiz, sadece shade grown yani doğal ortamında diğer bitkilerin zengin rayihasıyl­a yetişmiş, elle toplanan tam olgunlaşmı­ş Arabica çekirdekle­ri. Ama kavrulması da önemli” dedi.

Armağan Portakal’a kahve yolculuğun­da, dünyanın saygın kahve uzmanların­dan Alper Ulus da eşlik ediyor. Çekirdek, filtre ve Türk kahvesi paketlerin­de bir ilk olarak bu ünlü kavurmacın­ın imzası bulunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye