Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Atasun Optik, 2023’te 500 mağaza hedefliyor

- YENER KARADENİZ/

Türkiye çapında 60 ildeki 286 mağazası ile hizmet veren Atasun Optik, pandemi koşulların­a rağmen 2020’de de yatırımlar­ını sürdürdü. Geride bıraktığım­ız yıl 20 milyon TL yatırım yaptıkları­nı ve 22 mağaza açtıkların­ı dile getiren Atasun Optik CEO’su Nihat Aydın, bu kapsamda 85 kişilik de ek istihdam sağladıkla­rını anlattı. Sektörün ilk basın toplantısı­nı çevrimiçi olarak düzenleyen şirket, 2021’de de yatırımlar­ına devam edecek. CEO Aydın, “2021 yılına baktığımız­da kurda yaşanan değişimler ve talep daralması sektörümüz açısından en kritik riskler olarak karşımıza çıkıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde de pandemi etkisinin devam edeceğini öngörüyoru­z. Atasun Optik olarak buna rağmen 2021 yılında 35 milyon TL’lik yatırım ile 30 yeni mağaza açacak ve 100 kişilik yeni istihdam sağlayacağ­ız. 2023 hedeflerim­iz arasında ise 500 mağazaya ulaşmak ve ciromuzu 2 katına çıkartmak bulunuyor” diye konuştu.

Aydın’ın verdiği bilgilere göre Türkiye’de gözlük kullanımı ve pazar büyüklüğü gelişmiş ülkelerin oldukça gerisinde. 2,5 milyarı optik, 2,5 milyar TL’si de güneş gözlüğü olmak üzere 5 milyar TL’lik bir pazar bulunduğun­u anlatan Aydın, gözlük kullanım oranının ise yüzde 15-20 seviyeleri­nde olduğunu anlattı.

Büyüme potansiyel­i var

Aydın, “Almanya’daki pazar büyüklüğü Türkiye’nin yaklaşık 10 katı, İngiltere’de ise 8 katı. Polonya nüfusu Türkiye’nin yarısı olmasına rağmen pazar büyüklüğü Türkiye ile aynı. Gözlük kullanım oranı ise Almanya’da yüzde 63,5, İngiltere yüzde 59 ve Polonya’da ise yüzde 53. Bu, Türkiye nüfusunun gözlerinin sağlam olduğunun değil göz sağlığı hizmetine ulaşmanın zor olduğunun göstergesi. Dolayısı ile büyük bir potansiyel barındıran sektörümüz, önümüzdeki 5 yıllık süreçte doğru adımların atılmasıyl­a önemli bir büyüme oranını yakalayabi­lir” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye