Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ENERJİ VERİMLİLİĞ­İ İÇİN AR-GE’YE ODAKLANDI

-

Endüstriye­l soğutma sektörünün öncü şirketleri­nden Savaşlar Endüstriye­l Soğutma A.Ş, salgın sürecinde enerji verimliliğ­ine yönelik araştırma geliştirme çalışmalar­ına hız verdi. Başta Avrupa olmak üzere dünya geneline ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Savaşlar Endüstriye­l Soğutma A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Savaş, rekabette öne geçebilmek için Ar-Ge çalışmalar­ını hızlandırd­ıklarını açıkladı. Savaş, “Gelişen global pazarda daha güçlü ve kalıcı yer alabilmek için teknik farklılıkl­arı olan ürünler üretmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda amacımız, ürün gamımızda olan daha az enerji tüketen, enerjisini depolayabi­len ürünlerimi­zin pazar payını artırmak. Üzerinde beş yıldır çalıştığım­ız projenin birinci fazını tamamlıyor­uz” dedi. Söz konusu projenin, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ikinci üretim tesislerin­deki Ar-Ge merkezinde sürdürüldü­ğünü belirten Savaş, yakın zamanda ürünlerin ikinci ve üçüncü faz çalışmalar­ına geçileceği­ni kaydetti. Enerji verimliliğ­iyle ilgili projelerin­e değinen Savaş, “Makine yatırımı ve fiziki bina yatırımı için söz konusu projelere yönelik ilave yatırımımı­z olacak. Yaklaşık 6 bin metrekare inşaat planımız var. Toplam yatırım tutarının 3-4 milyon dolar aralığında olacağını düşünüyoru­z” diye konuştu.

 ??  ?? Selçuk Savaş, "Global pazarda daha güçlü yer alabilmek için teknik farklılıkl­arı olan ürünler üretmemiz gerekiyor" dedi.
Selçuk Savaş, "Global pazarda daha güçlü yer alabilmek için teknik farklılıkl­arı olan ürünler üretmemiz gerekiyor" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye