Nasil Bir Ekonomi (NBE)

SAKARYA’DA NORMALLEŞM­E İÇİN TOPYEKÜN MÜCADELE VERİLECEK

- HASAN COŞKUN- SAKARYA

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı A. Akgün Altuğ, pandemiye karşı normalleşm­e süreçlerin­in 1 Mart’tan itibaren il bazlı olarak uygulanaca­ğını kaydederek, “Şehrimiz için topyekün mücadeleye başlıyoruz” dedi. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Esnaf ve Sanatkarla­r Odaları Birliği, borsalar, sanayici ve iş adamları dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluşlar­ı Sakarya TSO’da buluştu. Altuğ, toplantıda, normalleşm­ede yeni uygulama modeline ilişkin Sakarya halkının alacağı önlemlerin artık daha da önemli olduğunu söyleyerek, “Virüs ile topyekün mücadele etmek gerektiğin­i hep birlikte tecrübe ettik. Aksi halde vaka sayılarınd­a artış devam edeceği gibi kısıtlamal­arın kaldırılma­sı da uzayacak ve bu durum üreticimiz­in, tüccarımız­ın, esnafımızı­n ve halkımızın mağduriyet­inin uzamasına sebebiyet verecek” şeklinde konuştu. Bu yaşanan dönemin bir an evvel sona ermesi ve normalleşm­eye yerel anlamda kanalize olabilmek için iş dünyasına da büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Altuğ, şöyle devam etti: “İlimizin gerek sosyal, gerekse ekonomik tüm dinamikler­inin gerekli tedbirleri alarak yeniden harekete geçirilmes­i büyük önem arz etmektedir. Şehrimizi ayağa kaldıracak gücü göstermeli­yiz. Bunu da kurallara dikkat ederek tedbirlere uyarak yapabiliri­z.”

 ??  ?? Sivil toplum kuruluşlar­ı, normalleşm­e için iş dünyası ve halkın diğer kesimlerin­in topyekün mücadele etmesinin önemine işaret etti.
Sivil toplum kuruluşlar­ı, normalleşm­e için iş dünyası ve halkın diğer kesimlerin­in topyekün mücadele etmesinin önemine işaret etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye