Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İŞ BANKASI’NDAN SÜRDÜRÜLEB­İLİR TARIMA DESTEK

-

İş Bankası ve Vodafone Business tarafından hayata geçirilen Dijital Tarım Çözümü kapsamında İş Bankası destekli kurulan istasyonla­ra dair ilk altı aylık raporlarda sürdürüleb­ilir tarım için olumlu sonuçlar yarattı. İlk etapta kurulumu tamamlanan ve devreye alınan Bursa’daki zeytin arazilerin­de dijital tarım istasyonla­rı sayesinde yapılan erken uyarılarla toplam 15 milyon liranın üzerinde, Mersin Silifke’deki istasyonla­rla da çilek üretiminde 5 milyon liraya yakın tasarruf sağlandı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, “Türkiye’nin Bankası” olarak verimli ve sürdürüleb­ilir tarım için üreticiler­in yanında oldukların­ı vurguladı. Tarımda tahmin ve erken uyarının stratejik önemde olduğuna dikkat çeken Şimşek, şöyle konuştu: “Dijital Tarım Çözümü kapsamında Mersin, Bursa, İzmir, Afyon, Sakarya ve Konya illerinde devreye aldığımız 30 istasyonum­uzdan ilk verileri almaya başladık. Türkiye genelinde kurulumunu gerçekleşt­irdiğimiz 30 istasyonla üreticimiz­in yıllık 40 milyon lira düzeyinde tasarruf edeceğini tahmin ediyoruz.”

 ??  ?? Şahismail Şimşek, “Türkiye genelinde kurulumunu gerçekleşt­irdiğimiz 30 istasyonla üreticimiz­in yıllık 40 milyon lira düzeyinde tasarruf edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Şahismail Şimşek, “Türkiye genelinde kurulumunu gerçekleşt­irdiğimiz 30 istasyonla üreticimiz­in yıllık 40 milyon lira düzeyinde tasarruf edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye