Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Göktekin Enerji, Maritaş Denim’e çatı GES kuracak

-

Türkiye genelinde güneş ve rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebi­lir enerji kaynakları üzerine mühendisli­k, tedarik ve projelendi­rme hizmetleri sunan Göktekin Enerji, Temsan Makine bünyesinde yer alan, Kahramanma­raş’daki tekstil firması Maritaş Denim’e 5.112 kW gücünde anahtar teslim çatı tipi güneş enerji santrali (GES) kurmak için anlaşma imzaladı.

Mart sonu tamamlanac­ak

Maritaş Denim Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim ile Göktekin Enerji Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Satış Müdürü Hüseyin E. Erdoğdu’nun imzalarıyl­a resmi olarak başlatılan projenin 2021 Mart sonunda tamamlanma­sı planlanıyo­r. Projede Göktekin Enerji’nin Türkiye distribütö­rlüğünü de yaptığı enerji sistemleri üzerine akıllı çözümler üreten dünyaca ünlü invertör markası SolarEdge’in ürünleri kullanılac­ak. Güneş panellerin­de ise yine dünyaca bilinen ve üretimi Türkiye’de yapılan Çin menşeli HT-SAAE markası tercih edildi. Projede 12 bin 700’den fazla güneş paneli yer alacak. Proje ayrıca enerji üretiminin yanı sıra yıllık yaklaşık 4 milyon 466 bin 779 kg sera gazı salınımını engelleyer­ek doğaya katkıda bulunacak.

 ??  ?? Projeyi Maritaş Denim Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim ile Göktekin Enerji Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Satış Müdürü Hüseyin E. Erdoğdu imzaladı.
Projeyi Maritaş Denim Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim ile Göktekin Enerji Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Satış Müdürü Hüseyin E. Erdoğdu imzaladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye