Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TÜRKİYE SİGORTA PAZARI 100 MİLYAR TL’YE KOŞUYOR

-

Türkiye’de 2020 yılı sigorta pazarı büyüklüğü bir önceki yıla göre yüzde 19.3’lük artışla 82,6 milyar TL oldu. Dünyanın potansiyel­i yüksek 9’uncu pazarı olarak görülen Türkiye’nin pazar büyüklüğün­ün bu yıl 100 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Türkiye ve dünyadaki sigorta pazarı ile ilgili değerlendi­rmede bulunan Howden Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge CEO'su Atınç Yılmaz, pandemiden kaynaklı zor bir yılı geride bıraktıkla­rını belirterek, “Sigorta şirketleri­nin geçtiğimiz yıl dünya genelinde yaptığı ödeme tutarı 84 milyar dolar. COVID-19 kaynaklı ödemeler bu rakamın 30 milyar dolarını oluşturuyo­r. Kapanmalar devam ederse bu yıl 60 milyar dolar olmasını öngörüyoru­z” dedi. Türkiye’nin dünyanın birçok ülkesine göre pandemi sürecinden hızlı toparlanar­ak çıktığını söyleyen Yılmaz, şunları ifade etti: “İlk şoktan sonra özellikle taşıt ve konut satışların­daki hareketlen­me ile sigorta sektöründe de toparlanma hızlı oldu. Pandemi yılında toplamda 1,7 milyar TL’lik ödeme yapıldı. Ağustos sonu itibariyle geçen senenin aynı dönemine göre prim üretimi yaklaşık yüzde 17 artışla 43 milyar TL olarak gerçekleşt­i. Bu da sektörün reel olarak büyüdüğünü gösteriyor. Türk sigorta sektörü bu zorlu süreçten güçlenerek çıktı.”

 ??  ?? Türk şirketleri­nin yurtdışı yatırımlar­ına ilişkin sigorta hizmetleri sundukları­nı belirten Atınç Yılmaz, “Türkiye’de yeni satın almalar yapabiliri­z” dedi.
Türk şirketleri­nin yurtdışı yatırımlar­ına ilişkin sigorta hizmetleri sundukları­nı belirten Atınç Yılmaz, “Türkiye’de yeni satın almalar yapabiliri­z” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye