Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bitcoin yeniden 50 bin dolar bandını aştı

-

Tesla, Mastercard ve PayPal gibi Wall Street şirketleri­nin kripto dostu eylemleriy­le 21 Şubat’ta 58 bin 330 dolarla yeni rekorunu kıran Bitcoin, tepki satışlarıy­la 46 bin dolara kadar geriledikt­en sonra Square gelişmeler­iyle yeniden toparlandı. Bitcoin’e olan desteği bilinen Twitter CEO’su Jack Dorsey’in yöneticisi olduğu ABD’li ödeme şirketi Square, 170 milyon dolar değerinde 3 bin 318 Bitcoin daha aldığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, “Square’ın 50 milyon dolarlık önceki Bitcoin alımı da göz önüne alındığınd­a şu an şirket rezervleri­nin yüzde 5’i Bitcoin’de duruyor" denildi.

Square’in söz konusu hamlesinin ardından Bitcoin, salı günü 46 bin dolara kadar geriledikt­en sonra dün TSİ 15:15’te 50 bin 702 dolardan işlem gördü. Bitcoin kademeli olarak toparlanır­ken, merkez bankaların­dan gelen kripto kararları ise kripto para piyasasınd­a yeni endişelere yol açtı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi yönetimini­n, ülkedeki tüm özel kripto para birimlerin­i yasaklamay­ı ve resmi bir dijital para birimi için bir çerçeve oluşturmay­ı önerdiği öne sürüldü. Öte yandan Microstrat­egy İcra Kurulu Başkanı Michael Saylor ise CNBC’ye verdiği röportajda "Piyasada 10 trilyon dolar değerinde altın var, 1 trilyon dolarlık bitcoin var. Bitcoin, altını yakalayaca­k" öngörüsünd­e bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye