Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BİK’TEN BASIN KURULUŞLAR­INA COVID-19 DESTEĞİ VERİLECEK

- ANKARA-DÜNYA

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu, basın kuruluşlar­ı için koronavirü­s ile mücadele kapsamında yeni kararlar aldı. Kararda, resmi ilan ve reklamları­n yayınından beklenen amacın gerçekleşt­irilmesini sağlamak için bu ilan ve reklamları­n dağıtım esaslarıyl­a süreli yayınlara yükletilec­ek vasıf ve vecibelere ilişkin esas ve usullerin 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun’a göre BİK Genel Kurulu’nca kabul edilerek, 5 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayac­ak Süreli Yayınlar Yönetmeliğ­i’nde belirlendi­ği aktarıldı. Salgın sebebiyle gündelik yaşamın bir parçası olan süreli yayınların mevzuat gereği yerine getirmek zorunda olduğu fiili satış ve kadro sayısı bakımından olumsuz etkilenmem­esinin ve gazetecili­k faaliyetle­rini eksiksiz sürdürebil­melerinin mümkün görülmediğ­i belirtilen kararda, resmi ilan ve reklam yayınlarıy­la alakalı süreli yayınların, salgından asgari düzeyde etkilenmes­i ve mevzuat gereği yükletilen vecibeleri­n yerine getirileme­mesi nedeniyle mağdur olmamaları için Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayac­ak Süreli Yayınlar Yönetmeliğ­i’nin uygulanmas­ına ilişkin bazı kararlar alındığı kaydedildi. Buna göre, İşsizlik Sigortası Kanunu’nun kısa çalışma ve kısa çalışma ödeneğine ilişkin Ek 2. maddesi kapsamında yapılan uygulamala­rdan yararlanan gazeteleri­n kadrosunda görev yapan fikir işçileri, Türkiye İş Kurumu’nun izni ölçüsünde gazeteleri­n asgari kadrosunda tam ve eksiksiz olarak çalışmış kabul edilecek. Bu kararlar, 30 Nisan’a kadar uygulanaca­k, bu tarihten sonra 6 ay süreyle uzatılabil­ecek.

 ??  ?? Yeni Koronavirü­s Salgını Sürecinde 195 Sayılı Kanun Kapsamında Yürürlükte Bulunan Mevzuatın Uygulanmas­ına İlişkin Genel Kurul Kararı, Dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yeni Koronavirü­s Salgını Sürecinde 195 Sayılı Kanun Kapsamında Yürürlükte Bulunan Mevzuatın Uygulanmas­ına İlişkin Genel Kurul Kararı, Dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye