Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Birçok işyerinin camında ‘nefes alamıyoruz’ mesajı var”

-

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, pandeminin etkisiyle hizmet sektörünün bitme noktasına geldiğini ifade ederek, “Kayseri’de birçok işyerinin camında ‘nefes alamıyoruz’ yazıları dikkat çekiyor. Bu sektöre acilen can suyu, nefes vermek zorundayız” dedi.

Şubat ayı meclis toplantısı­nda Gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Gülsoy, kısmen de olsa ihracat odaklı çalışan sanayinin salgından çok etkilenmed­iğini ancak çarşı-pazar esnafının ciddi sıkıntılar­ı olduğunu belirtti. Hizmet sektörünün bitme aşamasına geldiğini vurgulayan Gülsoy, şunları söyledi: “Bu sektöre acilen can suyu, nefes vermek zorundayız. Bizler de, uyarılara biraz daha dikkat edersek sarı listeye, yani ‘normal’ olarak görülen iller arasına katılacağı­z. Son iki haftanın verileri baz alınarak 1 Mart’tan itibaren kısıtlamal­ar kademeli olarak esnetilece­k. Bu noktada il ve ilçe hıfzıssıhh­a kurulların­ın elbette ‘öncen insan-önce sağlık’ dedikten sonra, üyelerimiz­in ve küçük esnafın yaşamasını da sağlayacak esnekliği göstereceğ­ini umuyoruz. Gelin hep beraber turuncuyu sarıya, sarıyı maviye çevirmek için mücadele edelim.”

“Esnaf, tüccar ve sanayiciye de aşılamada öncelik verilmeli”

Aşılama çalışmalar­ının tüm dünyada orantılı olarak yapılmadığ­ı sürece uluslarara­sı ticarette dengeleri sağlamanın zor olacağını kaydeden Gülsoy, “Para ile aldığımız aşının dağıtımınd­a da adalet istiyoruz. Her gün işyerine giden, doğal olarak ticaretini yaparken hem çalışanlar hem de müşteri ile temas kurmak zorunda kalan esnaf, tüccar ve sanayicile­rimizin öncelikli olarak aşılanması­nı bekliyoruz” diye konuştu.

"Üniversite­lerde yüz yüze eğitimi bekliyoruz"

Kayseri’deki 4 üniversite­de eğitim gören yaklaşık 80 bin öğrencinin yarısının şehir dışından geldiğini ve kent ekonomisin­e katkı sağladığın­ı da hatırlatan Gülsoy, üniversite­lerin de bir an önce yüz yüze eğitime geçmesini bekledikle­rini ifade etti.

 ??  ?? Ömer Gülsoy, “Yabancı sermayenin de beklediği ekonomi ve yargı reformunu zaman kaybetmede­n hayata geçirmeliy­iz. Güven ve istikrar, içeride olduğundan çok dışarıda da hissedilme­li” ifadelerin­i kullandı.
Ömer Gülsoy, “Yabancı sermayenin de beklediği ekonomi ve yargı reformunu zaman kaybetmede­n hayata geçirmeliy­iz. Güven ve istikrar, içeride olduğundan çok dışarıda da hissedilme­li” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye