Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yerli tekstil makinecile­ri Denizli’de buluşacak

- OSMAN NURİ BOYACI /

Denizli, pandemi nedeniyle sanal fuarların ön plana çıktığı bir dönemde 23-26 Mart tarihleri arasında fiziki fuara ev sahipliği yapacak. İzgi Fuarcılık tarafından yerli ve milli sloganıyla düzenlenen Ege Tekstil Makine ve Teknolojil­eri Fuarı (EGE TMF), EGS Fuar Merkezi’nde pandemi önlemleriy­le kapılarını ziyaretçil­ere açacak. Fuarda, yerli tekstil makine ve teknoloji üreticiler­inin yoğun ilgisi olduğu kaydedildi.

Fuarda tekstil boya ve apre makineleri­nin yanı sıra örme ve dokuma makineleri, dijital baskı ve tekstil baskı teknolojil­erinin sergilenec­eğini aktaran İzgi Fuarcılık Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuarlar Proje Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğl­u, fuarın Türk makine imalat sektörünün yakaladığı başarının görülebile­ceği önemli organizasy­onlardan biri olacağını söyledi.

Hızarcıoğl­u, “Tekstil makineleri ve teknolojil­eri üretici ile yatırımcıl­arını ağırlayaca­k olan fuar COVID-19’a rağmen büyük bir başarı yakalayara­k yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Yerli tekstil makine ve teknoloji üreticiler­inin yoğun ilgisini gören EGE TMF’de sergilenec­ek ürünlerin yüzde 90’ı yerli üretim” dedi.

Türkiye’nin, 2020’de yaklaşık 20 milyar dolarlık makine ve teknolojil­eri ihraç ettiğini ve dış ticaret açığında önemli bir eşiği aştığını ifade eden Hızarcıoğl­u, “Tekstil makineleri sektörü ise iç pazarda yıllık 5 milyar dolarlık bir pazarın sahibi olurken, 1 milyar dolar seviyesind­e ihracat yaptı” bilgisini verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye