Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gaziantep Ticaret Borsası ‘Yılın Ticaret Borsası’ seçildi

- TALİP ÖZTÜRK-

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), 2020 yılında hizmete kazandırdı­ğı ‘Antep Fıstığı Lisanslı Depo’ ve ‘Et Hali ve Et Borsası’ projeleriy­le, ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2020’de, ‘Yılın Ticaret Borsası’ ödülünün sahibi oldu. Yaşayan Şehirler Platformu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, ‘Şehir Ödülleri Türkiye’ proje yarışmasın­ın ödül töreni Ardahan Valiliği’nin ev sahipliğin­de, Ardahan Üniversite­si (ARÜ) Aşık Şenlik Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ödül törenine, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda kurum, kuruluş ve STK temsilcisi katıldı.

GTB’nin geçen yıl hizmete açarak kent ve bölge ekonomisin­e kazandırdı­ğı Antep Fıstığı Lisanslı Depo, Et Borsası ve Et Hali projeleri ile coğrafi işaret tescil çalışmalar­ı, ‘Umut Işığı Ödülleri’ kategorisi ‘Örgütlenme’ dalında jüri üyeleri tarafından birinciliğ­e layık görüldü ve GTB’ye ‘Yılın Ticaret Borsası’ ödülü verildi.

GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, Gaziantep’in UNESCO’nun Gastronomi Kenti unvanını alan ilk şehir olduğunu anımsattı. Büyükşehir belediyesi­nin desteğiyle 30 bin metrekare alana Türkiye’nin en büyük ve en modern et borsasını kente kazandırdı­klarını söyleyen Bayram, “İçinde monoray sistemleri, soğuk hava depoları ve soğuk zincir koridorlar­ı gibi teknolojik her türlü altyapıyı barındıran Et Hali ve Et Borsası örnek bir tesis olarak hizmet veriyor" açıklaması­nı yaptı.

"Antep Fıstığı Lisanslı Depo ile üreticiler destekleni­yor"

Öte yandan şehrin ve bölgenin en önemli tarım ürünlerini­n başında Antep fıstığının geldiğini aktaran Bayram, "İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiy­le Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Depo’sunu geçen sene hizmete açtık. 10 bin ton fiziki depolama kapasitesi­ne sahip depomuz, tüm risklere karşı güvenli ve sağlıklı depolama imkânı sağlıyor ve üreticiler­le tüccarları­mıza çeşitli teşvik destekleri sağlıyor” diye konuştu.

 ??  ?? GTB Genel Sekreteri
Özgür Bayram (sağda) ödülü Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci’nin elinden aldı.
GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram (sağda) ödülü Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci’nin elinden aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye