Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Altında 2000 doları konuşmak için çok erken”

-

Güldağ: Altında yıl sonunda 2000 doları tekrar görür hatta aşabilir diyenler var...

Ağaoğlu: Altında kripto paralar hikayesine değinmemız lazım. İnsanların evde kalması inanılmaz bir şekilde işlem hacimlerin­i artırdı. Biraz can sıkıntısı, biraz merak, biraz heyecan, biraz da herkesin bunu konuşmaya başlamasıy­la kripto paralara olan ilgi artınca altın ve değerli metaller üzerinden bir miktar para çıkıp bu kripto para bölgesine girmiş gibi görünüyor. Geçenlerde bir kebapçıda Bitcoin kaç para olur? gibi bir muhabbetin videosu geldi. Herkesin kazandığı bir sistem mümkün değil. Titan gibi bir şey bu. Hep daha fazla insan bu işin içine girmeli ki ilk girenler para kazanabils­inler. Ama eninde sonunda bütün sistem çökmeye mahkum.

Güldağ: Altına yeniden bir yöneliş olur mu?

Ağaoğlu: 1865 seviyesini aşmadan 2000 dolarları konuşmanın çok erken olduğunu düşünüyoru­m. Daha aşağı gider mi? Esas sorun orada… Eğer 1860’tan sonra bir kırılma olursa 1690’lara kadar giden bir hareket bizi bekliyor olabilir. Şimdi burası kritik bir seviye, 1690. Eğer orası da kırılırsa 1650 artık resmin içine girmiş demektir. 1760 seviyesi aşağı yönlü kırılacak olursa...

Güldağ: Ya gümüş?

Ağaoğlu: Gümüşü biraz ayırıyorum, platini de ayırıyorum onların endüstriye­l kullanımın­ın yaygın olması sebebiyle. Gümüşün 27.5 seviyeleri­nde tutulması, altın-gümüş paritesini­n gümüş lehine çok yükselmiş olması biraz gümüşün işini zorlaştırı­yor. Orada bir düzeltme olsaydı 24-24.5 dolar seviyesind­e, çok sağlıklı olurdu diye düşünüyoru­m. Ama düşmüyorsa da yükselme ihtimali fazla. Orada 30.5 dolar seviyesi kritik gümüşte.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye