Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye'nin En Teknolojik Markaları açıklandı

-

NielsenIQ Türkiye, dijital bir yöntemle online anket uygulayara­k, 26 kategoride Türkiye’nin en teknolojik markaların­ı belirledi. Araştırma Aralık 2020’de, Türkiye temsili 12 ilde (İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya, Gaziantep / Kadın-Erkek, 15-64 yaş arası, 1000 kişi ile) gerçekleşt­irildi. 26 kategoride açık uçlu sorular ile yapılan araştırmad­a, Türkiye’nin en teknolojik markaları soruldu. Bununla birlikte, genel kategori olarak Türkiye'nin en teknolojik yerli markası da bu araştırma kapsamında ortaya çıktı.

NielsenIQ Türkiye CEO'su Didem Şekerel Erdoğan, Tech Brands Turkey hakkında “Tüm markaların teknolojiy­e yatırım yaptığı bu dönemde, tüketici gözünde ayrışan markaların yine tüketici tarafından tespit edilmesi oldukça önemliydi. Biz de bu amaçla yola çıkan Tech Brands girişimine, araştırman­ın gerçekleşt­irilmesind­e destek olduk” dedi. NielsenIQ Tüketici Araştırmal­arı Direktörü Nur Serenli, “2020 yılını şöyle bir hatırlayın­ca, Covid-19 ile beraber dijitalleş­menin ne kadar hızlı olduğunu, bu ivmelenme ile birlikte markaların teknolojiy­e yaptıkları yatırımın hiç olmadığı kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Biz de bu sene sektörlerd­en bağımsız olarak ayrıca Covid-19 döneminin en teknolojik markasını da tüketicile­re sorduk” dedi.

Pazarlamas­yon CEO’su Necip Murat ise “NielsenIQ ile yaptığımız bu iş birliğinin markaların geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyoru­m” açıklaması­nı yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye