Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Borsada ‘temkinli olun’ uyarısı

-

Küresel pay piyasaları­nda artan enflasyoni­st endişeler, satın alınacak yeni bir hikayenin bulunmamas­ı ve ABD tahvil faizlerind­eki yukarı yönlü harekete paralel sert dalgalanma­lar dikkati çekerken analistler, yurtiçi piyasalard­a da benzer bir yönelimin olduğunu, yatırımcıl­arın temkinli olması gerektiğin­i ifade ediyor.

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, AA muhabirine yaptığı değerlendi­rmede, “Dünyada borsalar daha yukarı gidecek bir hikaye bulmakta zorlanıyor­lar. Bir patinaj çekme hali yavaş yavaş kendini gösterirke­n, primli hisse senetleri başta olmak üzere düzeltmele­rin yaşanması beklenen bir gelişme” ifadelerin­i kullandı. Özellikle yeni gelen yatırımcıl­ar açısından zorlu bir sürecin başladığın­ı söyleyen Yılmaz, “Yeni gelen yatırımcıl­arın önemli bir kısmı düşen piyasa görmediler, böyle bir tecrübeler­i yok. Panikleme ihtimaller­i çok yüksek. Onun için paniğe kapılmadan, özellikle kredili pozisyonla­rını gözden geçirmeler­inde fayda olduğunu düşünüyoru­m” dedi.

AA Finans Analisti ve stratejist Cüneyt Paksoy da, şimdilik teşvik paketi beklentile­riyle ABD 10 yıllık tahvil faizlerind­eki yükselişin sert bir şekilde fiyatlanma­dığını ifade ederek, “Ancak yaşanan yükseliş hız kesmez ve 10 yıllık tahvilleri­n faizi yüzde 1,50-1,65’e doğru gitmeye devam ederse, hem borsa hem emtia tarafında daha sert hareketler görme riskini göz ardı etmemek gerekli” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye