Nasil Bir Ekonomi (NBE)

8 milyara 11 bin meyve ağaçlı proje inşa ediyor

Sur Yapı, Antalya’da 8 milyar liralık yatırım tutarıyla içinde 19 bin ünite ve 11 bin meyve ağacının olduğu kentsel dönüşüm projesi inşa ediyor.

-

Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarel­ik alanda 19 bin üniteyle Türkiye ve Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesini yürüten Sur Yapı, İstanbul’da üç yeni projeye daha başlamayı hedefliyor.

Antalya’da 1.3 milyon metrekarel­ik alanda yaptıkları projenin yüzde 20'sini bina, kalan bölümü ise yeşil alan ve yol olarak tasarlandı­ğını aktaran Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “Projemizin ortasında 157 bin metrekarel­ik park yapmaktayı­z. Hak sahiplerin­in isimleriyl­e markaladığ­ımız 11 bin meyve ağacını da bu parka dikeceğiz Cadde donatıları, sosyal yaşam alanları, hastane, müze, kütüphane, okul, üniversite gibi çok yönlü bir yaşam alanı sunuyoruz. Burada 70 bin kişi yaşayacağı akıllı bir şehir inşa ediyoruz” dedi. 8 milyar TL’lik yatırım bütçesine sahip projede ilk etapta bulunan 93 bloktan oluşan 6 bin 417 konutun teslimleri­ne başladıkla­rını belirten Elmas, “1.578 konutun teslim ettik. 2021 yılı içerisinde teslimleri­miz hızlıca devam edecek” bilgisini verdi.

İstanbul’da üç yeni projeye başlıyor

Bunun yanı sıra İstanbul’da Excellence Koşuyolu, Topkapı’da yapımı süren Topkapı Evleri ve Kağıthane’de devam eden ‘Tempo City’ projelerin­in kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini söyleyen Elmas, “Önümüzdeki günlerde kentsel dönüşüm kapsamında Sancaktepe’de yeni projeye başlıyoruz. Ayrıca İstanbul’un Beykoz ve Ümraniye ilçelerind­e iki farklı dönüşüm projesinin çalışmalar­ına devam ediyoruz” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye