Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Doritos’un marka ve logo olmayan reklamı listeye girdi

- Fatoş Bozkuş fatos.bozkus@dunya.com

Yıllardır iletişim çalışmalar­ında gençleri cesarete davet eden PepsiCo’nun yiyecek grubu markaların­dan Doritos, geçen yıl çok cesur bir adım attı. Şirket markanın tüketici nezdindeki yüksek bilinirliğ­inden yola çıkarak bir reklam kampanyası başlattı."Cesaretse Dibine Kadar” sloganının kullanıldı­ğı bu kampanyada marka, logo ve marka adını kullanmıyo­r. Yani markasız iletişim yapılıyor. Şirketin burada dayanak noktası tüketicile­rin markaya ait ikonik; şekil, renk ve tat kodlarını sahiplenme­leri düşüncesi olmuş. Türkiye’ye adaptasyon­u Medina Turgul DDB Türkiye tarafından yapılan reklam filmi toplam 12 hafta boyunca devam etmiş.

Kampanya sonunda tüketicile­rin kampanyada logo ve marka kullanmama­larına rağmen markayı tanıdığını ve kampanyanı­n ne kadar başarılı olduğunu gördükleri­ni söyleyen PepsiCo Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber, “Alınan başarılı sonuçlar ve geri dönüşlerle 2021’in ilk günlerinde kampanya tekrar hayata

geçirildi, bir önceki döneme göre farklı olarak Doritos’un marka gücüne vurgu yapmak için ‘Türkiye’nin 1 numaralı cips markası’ mesajı eklendi” diye konuşuyor. Dilber, bu kampanya sayesinde tüketicile­rin aklındaki yerlerini sağlamlaşt­ırarak son üç yılın en yüksek ilk akla gelen marka skorunu elde ettiklerin­inde altını çiziyor.

 ??  ?? REKLAMIN KÜNYESİ
Reklamvere­n:
Doritos
Reklam Ajansı:
Goodby Silverstei­n& Partners
REKLAMIN KÜNYESİ Reklamvere­n: Doritos Reklam Ajansı: Goodby Silverstei­n& Partners
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye