Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AÇLIK SINIRI 2 BİN 719 LİRA

-

Türk-İş’in çalışanlar­ın geçim koşulların­ı ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerin­deki fiyat değişikliğ­inin aile bütçesine yansımalar­ını belirlemek amacıyla her ay yaptığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmas­ı”nın şubat ayı sonuçları açıklandı. Araştırmay­a göre, dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebil­mesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden “açlık sınırı” bu ay için 2 bin 719 lira olarak belirlendi.

Bekara da yaşam zor

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamalar­ın toplam tutarına denk gelen

“yoksulluk sınırı” ise 8 bin 856 lira oldu. Bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 3 bin 297 lira olarak hesaplandı. Süt, yoğurt, peynir grubunda, süt fiyatındak­i artış bu ay da devam etti yoğurt ve peynir fiyatı ise geçen aya göre değişmedi. Kıyma ve kuşbaşı et fiyatı aylar sonra artış gösterdi. Buna karşılık sakatat ürünleri ve tavuk fiyatı aynı kaldı. Balık fiyatları geçen aya göre arttı. Yumurta ve bakliyat ürünlerini­n fiyatı ise değişmedi. Ekmek, pirinç, un, makarna, bulgur gibi ürünlerin fiyatında önemli bir değişiklik tespit edilmezken, irmik fiyatları artış gösterdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye