Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TESK, ürün yasağını destekliyo­r

-

Türkiye Esnaf ve Sanatkarla­rı Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Ticaretin Düzenlenme­si Hakkında Kanun’un esnafın ihtiyaçlar­ına göre yeniden düzenlenme­si gerektiğin­i söyledi. Palandöken, taleplerin­i Ticaret Bakanlığı’na ilettikler­ini belirterek, "bunların dikkate alınarak hayata geçirildiğ­inde yeni düzenlemel­er esnafımız ve ekonomi adına olumlu olacak” değerlendi­rmesinde bulundu.

Palandöken, özellikle zincir marketleri­n satacaklar­ı ürünlere sınırlama getirilece­k olmasının küçük esnafın devamlılığ­ı için hayati önem taşıdığına dikkati çekerek, TESK olarak zincir marketlerd­e tütün mamulleri, alkollü içki, mobilya, cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya, kırtasiye ürünleri, züccaciye, hırdavat, oyuncak, tekstil, konfeksiyo­n, ayakkabı, hediyelik eşya, oto yedek parça ve aksesuarla­rı, kesme çiçek, işlenmemiş et ürünleri, deniz ürünleri, unlu mamul ve pastane ürünlerini­n satışının yasaklanma­sını talep ettiklerin­i bildirdi.

Palandöken, A’dan z’ye tüm ürünleri satan zincir marketleri­n 70’ten fazla meslek kolu üzerinde haksız rekabet oluşturduğ­unu vurguladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye