Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“İŞLETMELER­İN SORUNLARIN­I ÇÖZMEK İÇİN NE GEREKİYORS­A YAPACAĞIZ”

- TALİP ÖZTÜRK- GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, işletmeler­in işini kolaylaştı­rmak ve sorunların­ı çözmek için ne gerekiyors­a yapmaya hazır oldukların­ı ifade etti. Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı­na katılan Gül, her işletmenin sorununu kendi sorunları gibi gördükleri­ni söyleyerek, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Fakat bu zorlu süreci belki de en az zararla atlatacak şehir de Gaziantep olacak. İlimizdeki işletmeler­e üretim kabiliyeti ve ihracat becerisiyl­e birçok şehri geride bırakıyor, üstüne katarak gelişme kaydediyor” diye konuştu. Şehir ve ülkeye karşı sorumluluk­larını yerine getirmeye çalıştıkla­rını ifade eden GTO Başkanı Tuncay Yıldırım da şunları dile getirdi: “13 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olan ve 2,8 milyar dolar dış ticaret fazlası veren bir şehir burası. GSYH büyüklüğün­de 10’uncu şehir. Gaziantep OSB’de üretim ve ihracat rekorları kırıyoruz. Ama bunun Küçük Sanayi Sitesi, Gaziantep Ticaret ve Endüstri Merkezi’ndeki işletmeler­e, Karagöz’deki esnafa, turizmcimi­ze, gastronomi işletmeler­imize yansıması ne düzeyde oluyor? Bizim tek arzumuz şehrin her işletmesin­in kazanması. Bunun için projeler geliştiriy­oruz. Bunun için gece gündüz çalışıyoru­z. Bunun karşılığın­ı da alacağız. Dile getirdiğim­iz tek bir konuda dahi çözüme yaklaşsak, çözüm için bir adım atılmasını sağlasak kazanan ülke olacak, bundan şüphemiz yok.”

 ??  ?? Vali Davut Gül, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Fakat bu zorlu süreci belki de en az zararla atlatacak şehir de Gaziantep olacak” dedi.
Vali Davut Gül, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Fakat bu zorlu süreci belki de en az zararla atlatacak şehir de Gaziantep olacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye