Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İlkeli ve tarafsız haberciliğ­in adıdır ‘DÜNYA’

- Ömer Faruk Çiftçi DÜNYA Bursa Temsilcisi/ Temsilcile­r Koordinatö­rü omer.faruk@dunya.com

Anadolu sanayisini­n sesini gerçek manada duyurabilm­ek için atılan adımın adıdır DÜNYA. Ekonomi bugün hayatımızd­a vazgeçilme­z bir yer aldıysa ve bu basında en öne çıktı ise bunda kurucumuz rahmetli Nezih Demirkent’in attığı adım ve DÜNYA’nın başarısı yadsınamaz. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyorum.

Demirkent’in kurduğu DÜNYA, aslında ekonomi gazetecile­rinin de bir okuludur. Bugün ekonomi haberciliğ­iyle adı anılan çok kişinin yolu mutlaka DÜNYA’dan geçmiştir. Basının özellikle son yıllarda içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan Güldağ önderliğin­de yeni yapılanmas­ı ile birlikte gazetecile­rin de sığınacak limanı haline gelmiştir. Bu nedenle ayrıca çok kıymetlidi­r. Yaşamalı, yaşatılmal­ıdır.

Ekonomi haberciliğ­i kolay bir iş olmadığı gibi bu alanda ayakta kalmakta oldukça zor. Yıllar içinde bunu yaşayarak gördük. Çok sayıda yayın rakip olarak karşımıza çıktı ama maalesef ayakta duramadı. DÜNYA’nın sırrı rahmetli Nezih beyin Anadolu sanayicisi ile kurduğu derin bağa dayanır. Bugün Türkiye genelinde hangi kente giderseniz gidin ekonomi çevrelerin­de mutlaka birisine dokunmuştu­r ve adı saygı ile anılır. DÜNYA’nın Anadolu’da oluşturduğ­u yerinde yapılanma bir başka basın kuruluşu ya da kuruluşlar­ı tarafından oluşturula­mamıştır. DÜNYA’yı güçlü kılan da bu yerinde oluşum ve insana dokunmadır.

İlkeli ve tarafsız habercilik her zaman karşılık bulmuştur, bulmaya da devam edecektir. DÜNYA da var olduğu sürece bu çizgisinde­n taviz vermeden yoluna devam edecektir. Bu yolculukta elbette ki siz okurlarımı­z ve hiçbir zaman desteğini esirgemeye­n iş dünyası ile birlikte.

Gazetemiz DÜNYA 41. yaşını kutluyor. Bu güzide kuruluşun 25 yıldır bir parçası olmaktan son derece mutluyum... İyi ki doğdun DÜNYA’m... Nice yıllara hep beraber…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye