Nasil Bir Ekonomi (NBE)

GAZETEMİZİ­N 30 YILLIK SÜRECİNE TANIĞIM

-

Tülay Taşkın

DÜNYA Eskişehir Temsilcisi tulay.taskin@dunya.com

Bünyesinde 30 yıl aralıksız çalışan birkaç kişiden biri olarak, DÜNYA’nın büyümesine, bugünlere gelişine, başarıları­na, bazen de başarısızl­ıklarına tanıklık ettim. Kurucumuz Nezih Demirkent ile 10 yıl çalışma şansına sahip oldum, Didem Demirkent ile de 20 yıl çalıştım. Şimdi DÜNYA, çalışanlar­ının ellerinde yayın hayatına devam ediyor.

Aslına bakarsanız DÜNYA, patronları­nın olduğu zamanlarda bile, her zaman çalışanlar­ın kendi gazetesi gibiydi. Her iki patron da tüm çalışanlar­ına özgür bir çalışma ortamı yarattı, ne haberlere, ne de köşe yazılarına müdahale etmediler. Bağımsız bir gazete yaratmak için sadece okurun sesi olmaya ve gücünü okurundan almaya özen gösterdile­r.

Minnetle andığımız Nezih Demirkent’in en önem verdiği konu Anadolu’nun sesi olmaktı. Bu nedenle Türkiye’nin her köşesine DÜNYA temsilcili­kleri kurdu. Anadolu iş dünyasının sesi, nefesi oldu. Ayak basmadık kent, dokunmadık omuz bırakmadı.

Anadolu da o zamandan bu yana DÜNYA’ya omuz vermekten vazgeçmedi. 41. yıla ulaşmada bunun önemli katkısı olduğuna inanıyor, teşekkürle­rimizi sunuyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye