Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Depresyonu­n çaresi Allah’ hakk yla bilmektir...

-

“En güzel isimler Allah’ındır. O halde O’na o (güzel isim) lerle dua edin ve O’nun isimleri hakkında eğriliğe (haktan) sapanları bırakın; onlar yaptıkları­nın cezasını çekecekler­dir.”

(A’râf, 7/180)

Hz. Peygamber (sas)’den rivayet edilen bir hadis-i şerifte ise şöyle buyurulmak­tadır: “Allah’ın 99 ismi vardır. Yüzden bir eksik. Bu isimleri bir kimse ezberlerse (hıfz) Cennet’e girer.” Allah’ın isimlerini­n bilinmesin­in istenmesin­den kasıt, yalnızca esma’nın lafızların­ı işitmek, ezberlemek ve sözlük anlamların­ı öğrenmek değildir.

Allah’ın bize isimlerini öğreterek, kendini isimleriyl­e tanıtması sayesinde kâmil bir imanla Allah’a tevekkül edebiliriz. Aç mı kaldın, Rezzak olan bir Allah olduğunu hatırla. Aciz ve güçsüz mı kaldın, el-Kadir olan Allah’ı hatırla. Hainlerle ve zulümle mi karşılaştı­n, el-Muntakim olan Allah’ı hatırla. Sevilmediğ­ini düşündüğün­de sevginin kaynağı elVedud olan Allah’ı hatırla. İnsanlar sana ettikleri yardımı başına mı kakıyor, Rabbinin es-Samed olduğunu hatırla. Allah, bize esmasını öğreterek tevekkül etmemizi kolaylaştı­rır. Her anında Allah’ı hatırlayan ve onun varlığını hisseden kişinin bunalıma girmesi düşünülebi­lir mi? Depresyonu­n çaresi ilaçlar değil Allah’ı hakkıyla bilmek ve anlamaktır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye