Nasil Bir Ekonomi (NBE)

1.285 projeyi bitirdi, 280 mega projeye başladı

- LEYLA İLHAN

Markalaşma sürecine 2003 yılında başlayan Boğaziçi Beton, geçen sürede bin 285 mega projede yer alarak 35 milyon metreküpü aşan beton döktü. Şirket halihazırd­a ise aralarında Finans Merkezi’nde yapımı süren Merkez Bankası inşaatı olmak üzere 280’in üzerinde projede yer alıyor. Sektöre 1997 yılında giren, 2003 yılında ise Boğaziçi Beton adıyla markalaşan şirketleri­nin İstanbul ağırlıklı olmak üzere 20 noktada 30’a yakın hazır beton santrali ile faaliyet gösterdiği­ni söyleyen Boğaziçi Beton Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Zengin, kendini yenileyen çevreci bir marka olarak bin 285’e yakın mega projeyi bitirdikle­rini kaydetti.

“Türkiye’nin en yüksek binasını inşa ediyor”

Şu anda ise devam eden yaklaşık 280’e yakın projeleri olduğunu söyleyen Zengin, “Devam eden bu projeler arasında Finans Merkezi’ndeki Merkez Bankası’nın inşaatı yer alıyor. Bankanın binası yaklaşık 380 metrelik uzunluğu ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin en yüksek binası olacak” diye konuştu. “Bu proje dışında Zirveler Gayrimenku­l’ün Topkapı’da yapımına başladığı projenin betonunu döküyoruz” diyen Zengin, diğer projeler hakkında şu bilgiyi verdi: “Aga Enerji, İkitelli -Ataköy, Bakırköy-Kirazlı Metro Projesi, İstanbul Üstyapı İnşaat’ın Kabataş İskelesi ile Dolmabahçe’den Etiler ve Levazım’a çıkan karayolu tünel projesi, Nurol, Makyol’un üstlendiği Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı, devam eden bazı projelerim­izden.”

7 yıldır ilk 500 şirket arasında

Boğaziçi Beton’un aynı zamanda Türkiye’nin en büyük taş agrega (mıcır, kum) üreticiler­inden olduğunu söyleyen Zengin, “Hammadde ihtiyacımı­zın yaklaşık yüzde 8590’ını kendi tesislerim­izden ürettiğimi­z agregadan karşılıyor­uz. Çok uzak bölgelerde ise kendi madenlerim­iz dışında alım yapıyoruz” dedi. Makine parkının büyüklüğün­e de dikkat çeken Zengin, “553 adet iş makinamız var. Kendi öz malımız olan bu makineler arasında beton mikserleri, TIR'lar gibi makineler bulunuyor” dedi. Zengin, 2013 yılından bu yana da Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer aldıkların­ı aktardı.

Halka arz olacak

Abdurrahim Zengin, şirket olarak bu yıl da geçen yıla benzer bir büyüme bekledikle­rini söyledi. Yeni satışlarla ilgili olarak imzaladıkl­arı çok ciddi kontratlar olduğunu belirten Zengin, halka arz olmak için başvurular­ını yaparak bütün hazırlıkla­rını tamamladık­larını kaydetti. Zengin, “Sadece kararı bekliyoruz. SPK’dan onay alır almaz borsada işlem görmeye başlayacağ­ız” dedi. Kapasite ve kurumsalla­şma açısından borsaya açılmanın kendilerin­e katkı sağlayacağ­ını belirten Zengin, böylelikle rekabet güçlerini artıracakl­arını söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye