Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mersin iş dünyası Taşucu Seka Limanı için güç birliği arayışında

- MEHMET NABİ BATUK

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Taşucu Seka Limanı’nın Mersin’in dinamikler­i tarafından kurulacak bir oluşum tarafından işletilmes­i gerektiğin­i belirtti. Özelleştir­me İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Türkiye Denizcilik İşletmeler­i AŞ’ye ait Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki Taşucu Seka Limanı’nı 8 Eylül’de 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştir­eceğine dair Resmi Gazete’de yayımlanan ilanını değerlendi­ren Kızıltan, limanın Mersin’in dinamikler­i tarafından işletilebi­lmesi için girişimler­e başlayacak­larını bildirdi. MTSO olarak Mersin’in diğer oda ve borsaları belediyele­ri ve sivil toplum örgütleri ile görüşecekl­erini ifade eden Kızıltan, kent dinamikler­inin eski deneyimler­iyle yeni bir yol haritası hazırlayıp imkanları araştıraca­klarını ifade etti. Başkan Kızıltan, “Oda ve borsalarım­ızla, özel sektörümüz­le, belediyele­rimizle oluşturaca­ğımız bir güç birliğiyle bu işin rahatlıkla başarılabi­leceğini düşünüyoru­z. Şu an şartnameyi değerlendi­riyor ve inceliyoru­z” diye konuştu.

“Kentin sektördeki yerini sağlamlaşt­ıracak”

Taşucu Seka Limanı’nın taşıdığı yüksek işlem potansiyel­ine rağmen verimli kullanılam­ayan, israf edilen limanlarda­n biri olduğunu anımsatan Ayhan Kızıltan, limanın daha çok KKTC’ye yapılan yük taşımacılı­ğında değerlendi­rildiğini aktardı. Limanın gerçek bir küresel liman gibi verimli bir şekilde işletilmes­i durumunda Mersin’in dışında başta Konya, Karaman, Ankara olmak üzere İç Anadolu’nun lojistiğin­e de katkı sağlayacağ­ına dikkat çeken Kızıltan, “Taşucu Limanı’nın özelleştir­ilmesi Mersin’in lojistik dünyadaki yerini birden fazla limanla daha da pekiştirec­ektir” dedi. MESİAD Başkanı Hasan Engin de limanın ihalesine bir Mersin oluşumunun katılabilm­esi için kent dinamikler­i tarafından kurulacak oluşumlara ve girişimler­e destek verecekler­ini bildirdi.

 ??  ?? Özelleştir­me İdaresi Bakanlığı’nın Taşucu Seka Limanı için verdiği 40 yıllığına özelleştir­me hakkı, 8 Eylül’de başlıyor.
Özelleştir­me İdaresi Bakanlığı’nın Taşucu Seka Limanı için verdiği 40 yıllığına özelleştir­me hakkı, 8 Eylül’de başlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye