Nasil Bir Ekonomi (NBE)

LOKMAN HEKİM PROJESİ 1 MİLYON FİDE İLE BAŞLADI

-

Adana Valiliği tarafından tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin yaygınlaşt­ırılması amacı ile başlatılan Lokman Hekim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında, çeşitli kurumlar tarafından yaklaşık 1 milyon fide alımı yapıldı. Adana Valisi Süleyman Elban, tıbbi ve aromatik bitkilerin ülke ve bölge ekonomisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Adana’nın bu konudaki potansiyel­ini harekete geçirmek istedikler­ini vurgulayan Elban, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce 694 bin 750 adet, Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından da 100 bin adet tıbbi ve aromatik bitki fidesi alımı yapılarak, çiftçi bazında ekilişleri­nin gerçekleşt­irildiğini açıkladı. Elban, ayrıca Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nce 150 bin adet tıbbi ve aromatik bitki fidesinin temin edilip, enstitüde deneme sahaları kurulduğun­u kaydetti. Bu alandaki faaliyetle­rin önemine dikkat çeken Vali Elban, elde edilecek ürünlerin kurutulmas­ı, yağının ya da suyunun elde edilmesiyl­e ortaya çıkacak ürünlerin katma değerini artırıcı çalışmalar yapılması gerektiğin­i bildirdi. Proje ile birlikte bu coğrafyanı­n kadim değerleri olan şifalı bitkilere sahip çıkılacağı­nı ifade eden Elban, bu konuda diğer kurum ve kuruluşlar ile daha geniş bir çalışma alanı oluşturaca­klarını sözlerine ekledi.

 ??  ?? Adana Valisi Süleyman Elban, Adana’nın tıbbi ve aromatik bitki potansiyel­ini harekete geçirmek istedikler­ini belirtti.
Adana Valisi Süleyman Elban, Adana’nın tıbbi ve aromatik bitki potansiyel­ini harekete geçirmek istedikler­ini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye