Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ANTALYA’NIN KABAK TATLISI VE SERPME BÖREĞİ TESCİLLEND­İ

- FİKRİ CİNOKUR- ANTALYA

Antalya’nın yeme-içme kültürünün önemli bir parçası olan kabak tatlısı ve serpme böreği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek coğrafi işaret aldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ATSO tarafından kentin coğrafi ve kültürel değerlerin­in tescil ettirilmes­i çalışmalar­ının bütün hızıyla sürdüğünü bildirdi. Çetin, Antalya gastronomi­sinin önemli tatlı ve yemeklerin­den olan kabak tatlısı ile serpme böreğinin tescil edilmesiyl­e birlikte, Antalya tahinli piyazı ile birlikte ATSO tarafından tescil ettirilen coğrafi ürün sayısının üçe yükseldiği­ni belirten Çetin, coğrafi tescil çalışmalar­ının devam ettiğini anlatan Çetin, “Antalya’ya ait turunç ve bergamot reçellerin­in de tescilleri için ATSO olarak başvurular­ımızı yaptık, süreç devam ediyor” dedi. Antalya’nın Türkiye’nin turizm başkenti olduğuna dikkat çeken Çetin, turistik tesislerde konuklara Antalya’nın lezzetleri­ni yeterince sunulmadığ­ını vurguladı. Antalya’da daha önce çeşitli kurumlarca Finike Portakalı, Antalya Tavşan Yüreği Zeytini, Korkuteli Karyağdı Armudu, Alanya Avakadosu, Alanya Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Alanya Yenidünyas­ı ve Antalya Piyazı’nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmıştı.

 ??  ?? Kabak tatlısı ve serpme börekten önce tahinli piyaz da ATSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil ettirilmiş­ti.
Kabak tatlısı ve serpme börekten önce tahinli piyaz da ATSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil ettirilmiş­ti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye