Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Üç toptancı hali 255 milyon liralık yatırımla Kaş’ta birleşiyor

Antalya’nın Kaş ilçesinde 255 milyon liralık projeyle Kınık, Ova ve Yeşilköy toptancı halleri tek çatı altında toplanacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, halin 320 dönüm alanda kurulacağı­nı kaydetti.

- FİKRİ CİNOKUR /

Antalya Büyükşehir Belediyesi 255 milyon liralık yatırım ile tarımsal üretim bölgesi Kaş-Kınık bölgesine modern toptancı hali inşa ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hedefiyle tarıma verilen destekleri­n süreceğini belirtti. Kaş ilçesinde tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı Kınık, Ova ve Yeşilköy toptancı hallerini tek çatı altında toplayacak ve 255 milyon liraya mal olacak toptancı halinin 320 dönüm alanda inşa edileceğin­i belirten Böcek, “Proje alanında kazı dolgu işlemleri büyük oranda tamamlandı. Betonarme imalatları­na başlanan bloklar hızla yükselmeye başladı. Proje tamamlandı­ğında Kınık, Ova ve Yeşilköy Toptancı Halleri buraya taşınacak” açıklaması­nı yaptı.

120 komisyoncu dükkanı 136 ardiye yer alıyor

Kaş’ın turizm kadar Türkiye’nin önemli tarım merkezleri­nden biri olduğunun altını çizen Böcek, “İlçemize modern ve konforlu bir hal kompleksi kazandırac­ağız. Üreticiler ve komisyoncu­lar çağdaş şartlarda hizmet verirken, Kaş’ın verimli ovalarında­n yetişen ürünler sağlıklı koşullarda Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıla­cak. Üretici ve komisyoncu­ların her türlü ihtiyaçlar­ının özenle düşünüldüğ­ü projede, 120 komisyoncu dükkanı, 136 tüccar ardiyesi ve çeşitli sektörlere hizmet edecek 72 ticari dükkan bulunuyor” diye konuştu.

Kaş’ın Kınık Mahallesi’nde yapımına devam eden toptancı halinde toprak kazısı ve dolgu serme işlerinin yüzde 85’inin tamamlandı­ğı bilgisini veren Muhittin Böcek, “A ve B komisyoncu bloklarını­n temel demir imalatları başladı. 2021 yılı içerisinde 10 komisyoncu bloğunun tamamlanma­sını planlıyoru­z” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ?? Kınık Mahallesi’nde yapımına devam eden toptancı halinde toprak kazısı ve dolgu serme işlerinin yüzde 85’inin tamamlandı­ğı belirtildi.
Kınık Mahallesi’nde yapımına devam eden toptancı halinde toprak kazısı ve dolgu serme işlerinin yüzde 85’inin tamamlandı­ğı belirtildi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye