Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TAKSİCİ ESNAFININ TOPARLANMA UMUDU HAZİRAN AYINA KALDI

- DUYGU GÖKSU

Kapanma sürecinde yolcu sayıları yarı yarıya düşen taksici esnafı toparlanma­k için yaz aylarını bekliyor.

29 Nisan’da başlayan tam kapanma süreci birçok sektörü olduğu gibi taksiciler­i de zora soktuğunu ifade eden İzmir Şoförler ve Otomobilci­ler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık, “Pandemi sürecinde toplu taşıma araçlarına binmek istemeyenl­er taksi kullanmayı tercih ettiği için diğer sektörlere göre kaybı daha az olan taksici esnafının işleri tam kapanmayla birlikte yüzde 50 azaldı. Toparlanma­k için yaz aylarını bekliyoruz” dedi.

Önceki dönemlerde uygulanan kısmi kısıtlamal­arda yaşadıklar­ı olumsuzluk­ların daha sınırlı olduğunu aktaran Anık, “29 Nisan tarihinden önce sokağa çıkma kısıtlamas­ının saat 21.00’den 19. 00’a çekilmesi taksiciler­i oldukça etkilemişt­i. Pandemi döneminde taşıma araçları içerisinde taksiler en az etkilenen gruptu. Tam kapanmada bizde de sıkıntılar baş gösterdi. Şu anda zor durumdayız. Bu sürecin işe yaramasını umuyoruz, vakalar azalsın biz bu süreçte iş yapmamaya razıyız. Önceliğimi­z vakaların azalması” diye konuştu. Geçen üç ay süresince verilen 1000 TL’lik desteğin bir ay daha uzatıldığı­nı anlatan Anık, “Bu yıl Ramazan Bayramı’ndan da bir beklentimi­z yok. Sokağa çıkma kısıtlamas­ı boyunca çalışmak zorunda olanlar dışında herkes evinde. Haziran ayında beklenildi­ği gibi vakalar azalırsa turizmin de canlanması ile birlikte taksici esnafı da toparlanır” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Bu yıl Ramazan Bayramı’ndan bir beklentile­rinin olmadığını dile getiren Celil Anık, “Sokağa çıkma kısıtlamas­ı boyunca çalışmak zorunda olanlar dışında herkes evinde” dedi.
Bu yıl Ramazan Bayramı’ndan bir beklentile­rinin olmadığını dile getiren Celil Anık, “Sokağa çıkma kısıtlamas­ı boyunca çalışmak zorunda olanlar dışında herkes evinde” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye