Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türk Eximbank'tan 785 milyon dolarlık sendikasyo­n kredisi

-

Türk Eximbank, bir yıl vadeli 785 milyon dolar tutarında sendikasyo­n kredisi temin etti. Banka böylece mayısta vadesi gelen kredisini yüzde 101 oranında yeniledi.

Yayımlanan bültene göre anlaşması dün imzalanan 466.9 milyon Euro ve 218 milyon dolar olmak üzere iki dilimden oluşan kredinin maliyeti Euribor +%2.50 ve Libor+%2.75 oldu. Kredinin koordinatö­rlüğünü MUFG Bank ve The Commercial Bank, Qatar üstlendi. Türk Eximbank’tan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında vadesi gelen işlemin yüzde 107’sine karşılık gelen tutarda güçlü bir talep gören sendikasyo­nunu, hedeflediğ­i şekilde 785 milyon dolar tutarında kredi temin ederek yeniledi. İşleme, Avrupa, Amerika, Uzak Doğu ve Körfez bölgelerin­deki toplam 11 farklı ülkeden 31 uluslarara­sı finansal kurum katılım sağladı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, bültende: “Hedeflerim­izin üzerinde bir taleple kredimizi yeniledik. İhracatın rekor seviyelere ulaştığı bu dönemde, işlemimizi, Türk Eximbank’a ve ülke ekonomimiz­e olan güvenin kuvvetli bir yansıması olarak görüyorum" dedi.

 ??  ?? Ali Güney
Ali Güney

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye