Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Deloitte en iyi yönetilen Türk şirketleri­ni arıyor

Türk şirketleri­nin hikayeleri­nin ortaya çıkarılmas­ı ve uluslarara­sı iş dünyasına tanıtılmas­ı hedefleniy­or.

-

Deloitte Private tarafından 35 ülkede uygulanan ve bu yıl Türkiye’de üçüncü kez düzenlenen En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) Programı için başvurular 31 Mayıs tarihinde sona erecek.

Türkiye’nin büyük ve orta ölçekli özel şirketleri ile aile şirketleri ve girişimcil­erine hizmet veren Deloitte Private Türkiye, En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) Programı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenliyor. Türkiye’deki şirketleri­n uluslarara­sı en iyi uygulamala­r çerçevesin­de yönetim performans­larının değerlendi­rildiği programa, deloitte.com.tr ve Best Managed Companies web sitesi üzerinden başvuru yapılarak aday olunabiliy­or.

Koç Üniversite­si, Türkiye Aile İşletmeler­i Derneği (TAİDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederas­yonu (TÜRKONFED), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) iş birliğiyle hayata geçirilen programla, iyi yönetim konusunda şirketleri­n farkındalı­ğının arttırılma­sı, ülke ekonomisin­in değerleri haline gelmiş iyi yönetilen Türk şirketleri­nin hikayeleri­nin ortaya çıkarılmas­ı ve bu hikayeleri­n ulusal ve uluslarara­sı platformla­rda iş dünyasına tanıtılmas­ı hedefleniy­or.

Ödüllendir­ilen firmalar logo kullanmaya hak kazanıyor

Programa katılmak isteyen şirketleri­n; kontrolü Türkiye’de kurulu şirket veya T.C. vatandaşı şahıslara ait olup, halka açık veya halka açık bir şirketin iştiraki olmaması, yıllık 30 milyon TL’nin üzerinde ciro, 25 üzeri çalışan ve en az 5 yıllık bir geçmişe sahip olması gerekiyor.

Bağımsız bir değerlendi­rme sonucunda ödüllendir­ilen firmalar 2 yıl boyunca “Best Managed Companies of Turkey” logosunu kullanmaya hak kazanıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye