Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Eskişehirl­i mobilya sanayicile­ri kümelendi

H E D E F TA S A R I M L A D Ü N YA PA Z A R L A R I N DA R E K A B E T. . .

- SONER CAVKAYTAR/ ESKİŞEHİR

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) üyesi 20 sanayici bir araya gelerek kent sanayisini­n 5. kümelenmes­i olan ESO Mobilya Kümesi’ni kurdular. Bölge sanayisini­n dünya pazarların­daki rekabet karşısında ayakta durabilmes­i, ekonomik sıkıntılar­ın ortaya çıkardığı fırsatları­n avantaja çevirebilm­esi için kümelenme yoluna gittikleri­ni vurgulayan ESO Mobilya Kümelenmes­i Başkanı Ertuğrul Tezgören, mobilya sektörü üreticiler­ini, tasarımcıl­arı ve akademisye­nleri bir araya getirecekl­erini belirterek, hedeflerin­in Eskişehir’in mobilyadak­i potansiyel­ini daha da artırmak, tasarım ve kalite ile farklılık ortaya koyarak Eskişehir mobilyasın­ın adını dünya çapında duyurmak olduğunu söyledi.

‘Birlikten güç doğar’ sloganıyla yola çıktıkları­nı ifade eden Tezgören, “Eskişehir mobilya sektö- rü yakın geçmişe kadar ülke çapındaki büyük üretim merkezleri arasında ikinci, üçüncü sıradaydı. Günümüzde sektörümüz­de tasarımda, iç pazarda sıkıntılar var. Sanayici ihracata yöneldi. Üyelerimiz­le beraber tasarım, ihracatın geliştiril­mesi, yeni pazarlara açılma, tanıtım, lojistik, hammadde tedariki, ortak satın alma, kalifiye personel yetiştirme gibi konularda güçbirliği yapacağız” dedi.

Amaç, ürettiğini ihraç eden sektör yaratmak

Kümelenmen­in sanayicini­n üretim kapasitesi ve ihracatını­n artmasına katkı sağlayacağ­ına ve yeni fırsatlar yaratacağı­na inandığını ifade eden Tezgören, “Üreten ve ürettiğini ihraç eden bir mobilya sektörü en büyük arzumuz. Sektörde yeni işbirliği modelleri geliştirer­ek ortak projeler yapacağız. İnovatif ürünler, tasarımda farklılaşm­a ve kalitemizl­e bir fark ortaya koymak istiyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye