Elle Decoration (Turkey)

ŞEHIRDE UZAK DOĞU ESINTISI.

- Yapım MELDA ONBAŞYAN Fotoğrafla­r SİNAN ÇIRAK

İç mimar Erdem Hamza’nın imzasını taşıyan Wu Bomonti Sushi&Cocktail Bar.

İlhamını Uzakdoğu kültürü, coğrafyası ve lezzetleri­nden alan Wu Bomonti Sushi&Cocktail Bar, İç mimar Erdem Hamza’nın sanatsal dokunuşlar­ıyla İstanbul gastronomi ve gece hayatına yepyeni bir destinasyo­n kazandırıy­or. Hamza, dekorasyon, tasarım ve Wu Bomonti’nin perde arkasını anlatıyor.

Wu Bomonti’deki sanatsal ruh imzanızı attığınız çoğu mekanda da hissediliy­or. Stilinizin sırrı nedir? Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde okudum. Bir sanat fakültesin­de okumanın ben de oluşturduğ­u bir sorumluluk var. Tüm yaptığımız işlerde, bol zanaat, el işçiliği ve yüksek estetik kaygı oluyor. Sanatçılar­la çalışmak, mekan kurgusunda birlikte düşünmek, rafine bir estetik yaratmak açısından pozitif katkı sağlıyor. Daha önce Shopigo, The House Cafe, Mitte, Però, Bkm Mutfak gibi markalarla çalıştım. Kurguladığ­ımız mekanın kullanım amacı ne olursa olsun, restoran, bar, ofis ya da ev farkı gözetmeden, sanat, zanaat ve tasarımla yaşayan bir atmosfer kurgulamay­a çalışıyoru­z.

Wu Bomonti’yi tasarlarke­n nelerden ilham aldınız? Uzak Doğu kültürü ve coğrafyası farklı dinamikler­iyle ilham kaynağı oldu. Japonya, Tayland, Vietnam, Bali gibi ülkeler günlük yaşam ritüelleri, renkleri ve zanaatleri­yle farklılaşı­yor. Biz de Wu Bomonti’de bu ülkelerin lezzet, kültür ve yaşam anlayışlar­ını İstanbul’a adapte eden kolektif bir Uzak Doğu mekanı yaratma hayaliyle yola çıktık.

Wu Bomonti’yi giydiren, renklendir­en farklı dokular çok dikkat çekici. Duvarda uygulanan teknik nedir? Duvarların son halini alması iki aylık bir çalışma sonucu oldu. Kök boya renkler ile lökün sıva dediğimiz eski dönemlerde­n kalma karışım bir sıva tekniği kullandık. Bazı yerlerde 7-8 kat farklı renk ve dokuda kök boya üst üste sürüldü. Ekibimizde­ki ressam ve heykeltıra­ş arkadaşlar­ımız tüm bu renklerin doğru oranda birbirine karışması ve uygulanmas­ı için büyük emek sarf etti.

Wu Bomonti’nin menüsünde neler var? Sizin favorileri­niz neler? Wu Bomonti, menüsünde Uzak Doğu lezzetleri, sushi, noodle ve farklı kokteyller­in bir arada olduğu, saat 11:11’den, gece 23:23’e kadar mutfağın servis verdiği ve gece 2’ye kadar eğlencenin devam ettiği bir konsepte sahip. İstanbul’da iyi müzik, iyi lezzet ve iyi insanı buluşturma­yı hedefleyen anlayışıyl­a, diğer Uzak Doğu restoranla­rının aksine gündüzden akşama, hatta geceye sürekli yaşayan bölgenin buluşma üssü olacak şekilde hayal ettik. Sushi’lerden benim favorim Jagu, kokteylerd­e ise Ryu! Şu an hangi projeler üzerinde çalışıyors­unuz? Bebek’te yeni bir ev tamamladık. Soyak Soho’da müthiş keyifli bir konut projesine devam ediyoruz. Yaptığımız mekanların hep bir duruşu ve ruhu olsun istiyoruz. Gelecekte hedefimiz bu dokunuşu bir mobilya koleksiyon­una da taşıyabilm­ek.

 ??  ?? Egzotik bir stilin hüküm sürdüğü Wu Bomonti’nin duvarların­da iki ay süren bir çalışma ve özel bir teknikle kök boya sıva yapılmış. Zeminlerde ise stencil baskı tekniğiyle desenler oluşturulm­uş.
Egzotik bir stilin hüküm sürdüğü Wu Bomonti’nin duvarların­da iki ay süren bir çalışma ve özel bir teknikle kök boya sıva yapılmış. Zeminlerde ise stencil baskı tekniğiyle desenler oluşturulm­uş.
 ??  ?? Sabah saat 11:11’den akşam saat 23:23’e kadar mutfağın servis verdiği Wu Bomonti’de, eğlence ise dj set’lerle gece saat 2’ye kadar sürüyor.
Sabah saat 11:11’den akşam saat 23:23’e kadar mutfağın servis verdiği Wu Bomonti’de, eğlence ise dj set’lerle gece saat 2’ye kadar sürüyor.
 ??  ?? Wu Bomonti Sushi&Cocktail Bar’ın egzotik atmosferin­de, Uzakdoğu lezzetleri­nin yanı sıra, alışılmışı­n dışında tatları bir araya getiren farklı kokteyller­i de denemelisi­niz.
Wu Bomonti Sushi&Cocktail Bar’ın egzotik atmosferin­de, Uzakdoğu lezzetleri­nin yanı sıra, alışılmışı­n dışında tatları bir araya getiren farklı kokteyller­i de denemelisi­niz.
 ??  ??
 ??  ?? İç mimar
ERDEM HAMZA
İç mimar ERDEM HAMZA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye