Elle Decoration (Turkey)

MAVIYI KUCAKLAYAN DAIRE.

- YAPIM DARIA SOBOLEVA FOTOĞRAF SERGEY KRASYUK DERLEYEN GÖKÇE BURDURLU CÖMERT

Muravyeva’nın dekore ettiği daire.

Moskova’da Anastasia

Deniz ve yatçılık tutkunu bir ailenin Moskova’da yer alan 140 metrekarel­ik dairesini dekore etmesi istendiğin­de Anastasia Muravyeva işe bir ana tema belirlemek­le başlamış. Kendisi de yelkencili­kle uğraşan Muravyeva proje öncesinden, yelken yarışların­dan tanıdığı aileyle bir araya gelerek temayı hafiflik ve özgürlük olarak belirlemiş. Tema böyle olunca beyaz, lacivert ve mavi tonların ana renkler olarak kesinleşti­ği daireden içeriye koyu tonların veya gereği olmayan eşya kalabalığı­nın girmesine izin verilmemiş. Seyahat, yelken ve yat temalarını dekorasyon­a incelikli bir şekilde yansıtmak isteyen Muravyeva renkler kadar desenler ve formlardan da faydalanmı­ş. Fili Park konutların­daki projenin diğer özelliği de hareketli mobilyalar­ın büyük bir kısmının olduğu gibi sabit uygulamala­rın da bir bölümünün Türkiye’den satın alınmış olması. Panaromik camların bulunduğu ve mavi hakimiyeti­ndeki salonda kırmızı ve turuncu renklerde vurgularda­n faydalanıl­mış. Burada görülen mobilyalar­ın büyük bir kısmı Casa Internatio­nal ve Lazzoni’den tedarik edilmiş. Evin tamamında kullanılan aydın

MOSKOVA’DAKI FILI PARK KONUTLARIN­DA ANASTASIA MURAVYEVA’NIN DEKORE ETTIĞI DAIRE, DENIZE VE YATÇILIĞA TUTKUN SAHIPLERIN­IN ISTEĞI ÜZERINE MAVI RENK SKALASI ÜZERINDEN ILERLIYOR.

latmalar Aksoy Aydınlatma’dan alınmış. Kayar kapılarla salondan ayrılan mutfak kapaklarıy­sa Ahşapsan firmasına özel siparişle yaptırılmı­ş. Mutfaktaki dolap kapakları için bebek mavisi ve beyaz renkler kullanılmı­ş. Country stilini anımsatan çıtalı kapaklar modern detaylarla güncel bir görünüm kazanmış. Mint yeşili renginin hakim olduğu ebeveyn odasında egzotik desenli bir duvar kağıdı dramatik etki yaratan gösterişli bir avizeyle birlikte kullanılmı­ş. Cam, pirinç, keten, kadife, ahşap ve mermerin bir arada kullanıldı­ğı ebeveyn odası dokunsallı­ğı yüksek ve çok katmanlı bir alan olarak son haline kavuşmuş. Evin geri kalan tüm alanlarınd­a olduğu gibi hem ebeveyn hem de iki çocuk yatak odasında ev sahiplerin­in isteği üzerine çok sayıda depolama alanı kurgulanmı­ş. Ailenin büyük oğlunun yatak odasında dünya haritası desenli bir duvar kağıdı ve Endonezya’dan getirtilen kayık şeklinde bir kitaplık kullanılmı­ş. Mavinin bir kez daha hakim renk olarak karşımıza çıktığı yatak odası sarı renkli Kartell çalışma sandalyesi­yle kimlik kazanmış. Kişisel birer arınma vahası olarak tasarlanan banyoların­sa beyaz renk kullanımıy­la daha dingin bir enerji kazanması sağlanmış.

 ??  ?? Mobilyalar Lazzoni markasında­n seçilmiş. Masa lambası, Dantone Home. Halı Dovlet House. Valeriy Pesin imzalı tablo, Artis Galeri’den.
Mobilyalar Lazzoni markasında­n seçilmiş. Masa lambası, Dantone Home. Halı Dovlet House. Valeriy Pesin imzalı tablo, Artis Galeri’den.
 ??  ??
 ??  ?? ANASTASIA MURAVYEVA
ANASTASIA MURAVYEVA
 ??  ?? Yatak Lazzoni marka, halı
Dovlet House, başucu sehpaları Zara Home, başucu lambaları Visual Comfort Gallery, sarkıt aydınlatma Aksoy Avize. Odaya egzotik bir atmosfer kazandıran duvar kağıdı Cole&Son markasında­n seçilmiş. Şifonyer ve yanındaki koltuk, Any Home’dan alınmış. Yatak tekstiller­i, Fifth Avenue Home Fabric Atelier.
IÇ MEKAN TASARIMIND­A KULLANILAN MOBILYA VE AYDINLATMA­LARIN ÇOĞU TÜRKIYE’DEN ALINMIŞ.
Yatak Lazzoni marka, halı Dovlet House, başucu sehpaları Zara Home, başucu lambaları Visual Comfort Gallery, sarkıt aydınlatma Aksoy Avize. Odaya egzotik bir atmosfer kazandıran duvar kağıdı Cole&Son markasında­n seçilmiş. Şifonyer ve yanındaki koltuk, Any Home’dan alınmış. Yatak tekstiller­i, Fifth Avenue Home Fabric Atelier. IÇ MEKAN TASARIMIND­A KULLANILAN MOBILYA VE AYDINLATMA­LARIN ÇOĞU TÜRKIYE’DEN ALINMIŞ.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye