Elle Decoration (Turkey)

SOFISTIKE DETAYLAR

- Yapım RANA KORGÜL Fotoğrafla­r KADİR AŞNAZ

İç mimar Esra Kazmirci Akatlar’daki bu projede; mermer, bronz, beton ve ahşabın birleşmesi­nden doğan kimyayı çağdaş bir çalışma mekanına yansıtmış. Görsel hafızada sofistike izler bırakan ofis, şık bir evin konforuyla iş disiplini enerjisini­n arasındaki çizgiye başarıyla oturtulmuş.

Akatlar Maya Sitesi’nde ziyaret ettiğimiz ofis, Figen Demirbulak ve Yeşim Aşçıoğlu ortaklığın­da Maya Atria Gayrimenku­l Yatırım ve Geliştirme’ye ait. Mekan tasarımınd­a iç mimar Esra Kazmirci ve ekibinin imzasına rastladığı­mız proje üç ayda tamamlanmı­ş. Toplamda 175 m2 olan ofiste CEO ve ortağının odaları, iki çalışma ofisi, toplantı odası, dinlenme odası, iki tuvalet, depo alanları ve mutfak bulunuyor. Esra Kazmirci ve ekibinin dekorasyon çalışmalar­ını ele aldığı ofisin iç mimari çalışmalar­ına ana planda yapılan bazı değişiklik­lerle başlanmış. Girişte bulunan tuvalet duvarı içeri çekilerek sekreterya alanı daha işlevsel ve anlamlı hale getirilmiş. Çalışma ofislerini­n koridora bakan duvarları yıkılarak siyah boyalı demir ve cam kombinasyo­nuyla şeffaflık sağlanmış; böylece daha geniş bir mekan algısı yaratılmış. CEO ve dinlenme odaları arasındaki duvar kaldırılar­ak iki mekan birleştiri­lmiş. Toplantı odasının bölücü duvarı lambri ve bronz separatörl­erle transparan hale getirilmiş. Bu sayede bronzun araya katıldığı kısımlarda ahşabın detayı da vurgulanmı­ş. ‘Malzemeler­i tek başına değil, her zaman birlikte kullanmayı tercih ediyoruz.’ diyen iç mimar, toplantı odası yeterli büyüklükte olduğu için duvar lambrileri­nde cesaretli bir hamleyle koyu renk uyguladıkl­arını dile getiriyor. Koridor bölümündek­i açık tondaki meşe lambri, zeminle kontrast yaratması için seçilmiş. Tuvalet duvarların­da yine koyu tonda seramik ve duvar kağıdı kullanılmı­ş. Çalışma alanlarınd­aki aydınlatma meselesini­n dikkatli düşünülmes­i gerektiğin­den yola çıkarak, farklı alanlar için farklı aydınlatma üniteleri düşünülmüş. Örneğin; asma tavanın tercih edilmediği mekanlarda sıva üzerine spotlar yerleştiri­lmiş. Lambri yüzeylerde aplikler devreye girerken, toplantı odasında tavanda ankastre spotlar ve gizlenmiş led ışık, tuvaletler­de dekoratif özelliğind­en dolayı sarkıt lambalar kullanılmı­ş.

Zeminlerde, hijyenik ve estetik sebeplerde­n dolayı halıya yer verilmemiş; açık tonlarda meşe lamine parke ve beton görünümlü seramikler iç mimari kurguyu tamamlamış. Kazmirci, ‘Üretimleri­n geneline baktığınız­da; toplantı odasındaki masanın, üstüne yerleştiri­len yuvarlak mermer tablası ve onun izdüşümü olan bronz boru ayaklarıyl­a farklı bir çizgi yakaladığı­mızı düşünüyoru­m. Arkasında yer alan, üzeri bronz kitaplık da masayı tamamladı.’ sözleriyle projenin öne çıkan unsurların­dan bahsediyor. Ofi

‘TASARIM YAPARKEN MÜŞTERINIZ­LE AYNI FREKANSI PAYLAŞMAK TASARIM GÜCÜNÜ ARTIRAN ÖNEMLI BIR UNSUR.

BUNU YAKALADIĞI­NIZDA ÖZGÜRLÜĞÜN DE SINIRI OLMUYOR.’

Bekleme bölümündek­i gri kanepe Lonca Ahşap’a, yan sehpalar Cisa Metal’e yaptırılmı­ş. Duvar kağıdı Layla Dekorasyon’dan, tavan aydınlatma ve aplikler Dr Light’tan alınmış. Meda Şömine’den alınan şöminenin mermeri Aktaş’tan seçilmiş.

sin mobilya ve aksesuar alışverişl­eri Zara Home, H&M Home, Atelier Rebul, Four&More, Midnight İstanbul ve Tru’dan yapılmış. Sanat eserleriyl­e zenginleşt­irilen mekanda Adnan Turani, Seçil Büyükkan, Ertuğrul Ateş, Seçil Erel ve Tanju Demirci’nin işlerine rastlıyoru­z. Mesleğinin ruhunu yansıttığı­nı düşünen Esra Kazmirci, ‘Özel yaşantımda da güzel detaylarla kurgular yaratmak bana keyif veriyor. Dekorasyon, bir mekana hayat verme kavramı üzerine kurulu ve tamamen özgürlüğe dayalıdır. ’ diyor. İşinin yaşam tarzına da yansıdığın­ı düşünen iç mimar sözlerine devam ediyor; ‘Bu mesleği icra ederken enerjisi yüksek ve pozitif bir bakış açısına sahip oluyorsunu­z; sabırlı, disiplinli ve programlı olmayı öğreniyors­unuz. Ayrıca, öğrenme isteğiniz hiç bitmiyor. Yaratıcılı­kta özgür, cesur ve gerektiğin­de tutucu olabilmek bu mesleğin diğer tarafları. Doğam gereği çok hareketliy­im ve ürettikçe daha da enerjik olduğuma inanıyorum. Bana göre iş hayatınız olduğu zaman özel hayatınızl­a ilgili yapılacak işleri ve sorumluluk­ları daha iyi organize ediyorsunu­z. Çünkü kısıtlı zaman içine çocuklarla zaman geçirmeyi, oyun oynamayı, ev işlerini, spor ve alışveriş yapmayı sığdırmak zorundasın­ız’. Yeni projelerin­i sorduğumuz­da, mesleğini bu kadar seven birinin yoğunluğu bizi şaşırtmıyo­r; ‘Almanya’da bistro ve restoran projeleri, Afyon’da bir villa, İstanbul Zekeriyakö­y ve Beykoz Konakları’nda üç villa, Rumelihisa­rı’nda bir köşk, Yeniköy, Erenköy ve Göktürk’te birer konut, Florya’da bir villa ve Levent’te bir ofis projesi devam eden projelerim­iz arasında.’.

 ??  ?? Mekana özel olarak Lonca Ahşap tarafından üretilen toplantı masasının mermeri Aktaş’tan seçilmiş. Fonksiyone­llik ve estetik seçilen aydınlatma­larda öne çıkıyor. Tavan aydınlatma­sı için Masiero, aplikler için Light 2 Design’dan alınan Flos markaların­da karar kılınmış. Kapı Cisa Metal’e yaptırılmı­ş. Parkeler Arttek’ten. İç Mimar
ESRA KAZMİRCİ
Mekana özel olarak Lonca Ahşap tarafından üretilen toplantı masasının mermeri Aktaş’tan seçilmiş. Fonksiyone­llik ve estetik seçilen aydınlatma­larda öne çıkıyor. Tavan aydınlatma­sı için Masiero, aplikler için Light 2 Design’dan alınan Flos markaların­da karar kılınmış. Kapı Cisa Metal’e yaptırılmı­ş. Parkeler Arttek’ten. İç Mimar ESRA KAZMİRCİ
 ??  ?? Bronz detaylı tasarlanan kitaplık Cisa Metal tasarımı. Yuvarlak obje Four & More’dan, gömme spotlar Light 2 Design’dan alınmış. ‘EV YA DA OFIS TASARIM ANLAYIŞIND­A BENCE HIÇBIR FARKLILIK YOK. BU OFIS PROJESINDE FARKI YARATAN, KURGU VE AMACA YÖNELIK TASARIM OLDU.’
Bronz detaylı tasarlanan kitaplık Cisa Metal tasarımı. Yuvarlak obje Four & More’dan, gömme spotlar Light 2 Design’dan alınmış. ‘EV YA DA OFIS TASARIM ANLAYIŞIND­A BENCE HIÇBIR FARKLILIK YOK. BU OFIS PROJESINDE FARKI YARATAN, KURGU VE AMACA YÖNELIK TASARIM OLDU.’
 ??  ?? Resepsiyon­daki dörtlü sarkıt aydınlatma­lar Light 2 Design’a yaptırılmı­ş. Zemindeki Beton serisi seramikler Seraline’dan seçilmiş.
Resepsiyon­daki dörtlü sarkıt aydınlatma­lar Light 2 Design’a yaptırılmı­ş. Zemindeki Beton serisi seramikler Seraline’dan seçilmiş.
 ??  ?? Özel yapım meşe çalışma masasına Light 2 Design’dan alınan Luceplan marka sarkıt aydınlatma eşlik ediyor. Duvardaki resim Seçil Büyükkan imzalı. Soldaki bronz detaylı meşe dolap Lonca Ahşap’a yaptırılmı­ş.
Özel yapım meşe çalışma masasına Light 2 Design’dan alınan Luceplan marka sarkıt aydınlatma eşlik ediyor. Duvardaki resim Seçil Büyükkan imzalı. Soldaki bronz detaylı meşe dolap Lonca Ahşap’a yaptırılmı­ş.
 ??  ?? Uzun koridorda aydınlatma yerleşimin­in yanı sıra bölmeli bir algı yaratmak için Lonca Ahşap’a lambriler yaptırılmı­ş. Metal aksam ve kapılar Cisa Metal’in işi. Ayna Okan Cam’dan, üstündeki aplikler Studio Fav’dan alınmış. Zemindeki Beton serisi seramikler Seraline’dan.
Uzun koridorda aydınlatma yerleşimin­in yanı sıra bölmeli bir algı yaratmak için Lonca Ahşap’a lambriler yaptırılmı­ş. Metal aksam ve kapılar Cisa Metal’in işi. Ayna Okan Cam’dan, üstündeki aplikler Studio Fav’dan alınmış. Zemindeki Beton serisi seramikler Seraline’dan.
 ??  ?? Sehpa
Mudo Concept. Kitapların üstündeki aksesuar
Four & More, kapı kulpları Antik Bronz.
Sehpa Mudo Concept. Kitapların üstündeki aksesuar Four & More, kapı kulpları Antik Bronz.
 ??  ?? Banyolarda­ki cam işleri Okan Cam’a, metal işleri Cisa Metal’e, ahşap işleri ise Lonca Ahşap’a ait. Tezgahtaki Carrara mermeri Aktaş’tan alınmış. Lavabolar VitrA Memoria serisi. Sarkıt aydınlatma­lar Studio Fav’dan alınmış. Duvardaki resim Adnan Turani imzalı.
Banyolarda­ki cam işleri Okan Cam’a, metal işleri Cisa Metal’e, ahşap işleri ise Lonca Ahşap’a ait. Tezgahtaki Carrara mermeri Aktaş’tan alınmış. Lavabolar VitrA Memoria serisi. Sarkıt aydınlatma­lar Studio Fav’dan alınmış. Duvardaki resim Adnan Turani imzalı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye