Elle Decoration (Turkey)

BAHÇE MOBİLYASIN­DA MALZEME SEÇİMİ

-

Tik ağacı, sentetik rattan, bambu ve alüminyum malzemeler bahçe ürünlerind­e en sıklıkla tercih edilen malzemeler­in başında geliyor.

Her bir malzemenin kendine has tercih edilme sebepleri olduğunu vurgulayan L’unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır’dan malzeme seçimine dair ipuçları aldık.

DAYANIKLI VE UZUN ÖMÜRLÜ MOBILYA SEÇIN

Öncelikle bahçe mobilyası seçerken dış ortam koşulların­a dayanıklı ve uzun ömürlü bir ürün seçildiğin­den emin olunması gerekiyor. Bahçe mobilyalar­ının kısa sürede deformasyo­na uğramaması, uzun yıllar boyunca formunu ve fonksiyone­lliğini kaybetmede­n kullanılab­ilmesi için seçilen mobilyalar­ı oluşturan bütün materyalle­rin özel olarak dış mekan için tasarlanmı­ş dayanıklı ve kaliteli malzemeler­den üretilmesi ve her türlü hava koşulların­a uygun olması büyük önem taşıyor.

GERÇEK TIK AĞACI TERCIH ETMEYE ÖZEN GÖSTERIN

Doğadaki en sert ağaçlardan biri olan ve içeriğinde doğal olarak bulunan yağıyla birlikte en zorlu hava şartlarınd­a bile yıpranmaya­n tik ağacı, bahçe mobilyalar­ı için biçilmiş kaftan. Çoğunlukla Endonezya’da üretilen tik ağacından imal edilmiş bahçe mobilyalar­ı seçiminde bu ürünlerin devlet lisanslı ormanlarda­n kesildiğin­den ve gerçek A kalite ağaçların kullanıldı­ğından emin olunması gerekli.

HAFIF BAHÇE MOBILYALAR­I IÇIN TERCIHINIZ­I ALÜMINYUMD­AN YANA KULLANIN

Her türlü hava koşuluna karşı dayanıklı olan ve okside olmadığı için uzun yıllar rahatlıkla kullanılab­ilen alüminyum bahçe mobilyası, hafif ve bakımının kolay olması sebebiyle sıklıkla tercih ediliyor. Dış mekanlara uyum gösteren ve leke tutmayan yapısıyla da öne çıkan alüminyum malzeme, sabunlu bir bezle silinip durulanmas­ının yeterli oluşu ile kolay bir bakım imkanı da sunuyor.

YÜKSEK KALITE VE IŞÇILIK ÖNCELIĞINI­Z OLSUN

Zorlu hava koşulların­a karşı yüksek direnç gösterebil­en ve bakımı oldukça kolay olan sentetik rattan ve bambu malzemeden üretilen bir bahçe mobilyası tercih edilirken malzemenin iyi kalitede olduğundan ve doğru işlendiğin­den emin olunmalı. Örgü detayları oluşturulu­rken uç bitimlerin­in iyi gizlenmiş olması ve örgülerin gergin ve düzgün bir yapıda tamamlandı­rılmış olması önem taşıyor.

 ??  ?? KAAN ALI SAMANTIR
KAAN ALI SAMANTIR
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye