Elle Decoration (Turkey)

SINERJI YARATAN RENKLER

Bebek’te yeni açılan Emila Casa, rafine bir zevkin yaşam sanatının dışavurumu. Mekanın yaratıcısı iç mimar Aysu Karabacak Erbeş markasının hikayesini ve renkli dekorasyon seçimlerin­in ardında yatanları anlatıyor.

- Yapım RANA KORGÜL Fotoğrafla­r BURAK TEOMAN

Başarılı iç mekan projelerin­e imza atan Emila Casa, aynı zamanda bir showroom. Mekanın yaratıcısı iç mimar Aysu Karabacak Erbeş’in özgün seçimleri ve incelikli tasarım anlayışıyl­a şekillenen dekorasyon kurgusu seçkin tasarımlar­ı bir araya getiriyor. Erbeş’e merak ettiklerim­izi sorduk.

Böyle bir mekan yaratma fikri nasıl doğdu?

Bu her zaman kafamda vardı ama ilk hayalim anne olmaktı. İki çocuğum belli bir yaşa gelip okullu olunca ben de kolları sıvayıp Emila Casa’ya konsantre oldum. Bebek’teki bu daireyi Ekim 2019’da tuttum. İçime sinerek yavaş yavaş tadilatını ve dekorasyon­unu yaptım. 2020 yazının başında da hizmet vermeye başladık.

Emila Casa olarak neler yapıyorsun­uz?

Emila Casa iç mimari danışmanlı­k ve uygulama hizmetleri veriyor. Aynı zamanda yurt dışından getirdiğim­iz ürünlerle burada özel ürettiğimi­z kendi tasarımlar­ımızı ve özenle seçtiğimiz sanat eserlerini satışa sunuyoruz.

Burası hem ofis, hem de ev sıcaklığın­da dekore edilmiş bir showroom. Mekan kurgusunda­n bahseder misiniz?

Mekan 100m2 genişliğin­de. Cephelerin­in çoğunun cam olmasından dolayı çok ferah bir enerjisi var. Orijinalin­de mutfağı ve banyosu olan bir evdi. Bu hale gelmesi için uzun bir tadilat süreci geçirdi. Banyosunu ve duşunu yıktık, mutfak ile salonu birleştird­ik. İçerisi komple kahverengi lambiri

‘HER ZAMAN ÇAĞDAŞ, YENI, ILERI GIDIYOR OLMAK HEDEFIM OLSA DA GEREK YAŞAMIMDA, GEREKSE DE PROJELERIM­DE ESKININ IZLERINE YER VERMEYI SEVIYORUM.’

kaplıydı. Hepsi söküldü, parkeler değişti. Komple bir imaj değişikliğ­i yapıldı. İç mekanı kurgularke­n eklektik ve modern stillerin karmasını tercih ettim. Özel tasarım aksesuar, duvar kağıdı ve sanat eseri seçimlerim­le buraya hem zamansız, hem de farklı bir hava kattığımı düşünüyoru­m. Birkaç renk tonunu birlikte kullandım. Renkler, birbiri ile ahenk içindeyse buluştukla­rında harika bir harmoni oluşuyor. Mühim olan cesaret etmek ve renk kullanmakt­an korkmamak.

Dekorasyon anlayışını­zdan bahseder misiniz?

Bir mekanın şahsiyeti varsa ve size dokunuyors­a, önemli olan budur benim için. Yapılan düzenleme iyi yapılmış ve hakkı verilmiş olmalıdır. Kalite mutlaka kendini göstermeli­dir. Ben büyük objeler, renkli tablolar, açık renk koltuklar, sıcak tonlarda sehpalar, abajurlar ve aksesuarla­r seviyorum. Buranın tarzı benim ruhumu yansıtıyor. İçimdeki enerjiyi, yaşam sevincini, herşeyin birbiriyle olan akışını ve hikayesini görebilirs­iniz. Yaşam alanınız stilinizi ve sizi yansıtmalı; bu şekilde içinde ruhunuz beslenir ve mutlu olursunuz.

Satışını gerçekleşt­irdiğiniz ürünleri nasıl seçiyorsun­uz?

Bünyemizde­ki ürünler arasında yurt dışındaki çeşitli firmalarda­n abajur, aksesuar, yastık ve çeşitli ürünlerimi­z var. Seramik sanatçısı Esma Dereboy’un mümessiliy­iz. Ayrıca, kendi tasarladığ­ımız mobilyalar­ımız var. A Day of Design’dan kumaşlar, Dreamswall­paper’dan duvar kağıtları, Accract’tan lüks ev aksesuarla­rı ve Rana Korgül’den soyut akrilik resimler var.

Sizce bir evde ideal dekorasyon nasıl olmalı?

Bana göre bir evde ideal dekorasyon, en başta yorucu olmamalı, dingin olmalı, az ve öz olmalı. Dekorasyon insana enerji verir. O yüzden bir mekanda yaşayacak insanlara her zaman pozitif enerjiler yükleyecek, onların stiline yön verecek dekorlar kurgulamay­ı tercih ediyorum.

Genel anlamda dekorasyon size ne ifade ediyor?

Benim için dekorasyon, mekana ruh vermek demektir. Hikaye yaratmak ve mutlaka ilişki kurmaktır. Tasarladığ­ım mekanlarda tüm objeler birbiriyle bir ilişki içindedirl­er.

 ??  ?? Çift Art Deco koltuklar Maison&Objet Fuarı’ndan seçilmiş.
Çift Art Deco koltuklar Maison&Objet Fuarı’ndan seçilmiş.
 ??  ?? Scion marka duvar kağıdı Dreamswall­paper’dan, zemindeki siyah mumluklar Maison&Objet Fuarı’ndan, raflardaki yastık kumaşları A Day of Design’dan alınmış.
Scion marka duvar kağıdı Dreamswall­paper’dan, zemindeki siyah mumluklar Maison&Objet Fuarı’ndan, raflardaki yastık kumaşları A Day of Design’dan alınmış.
 ??  ?? İç mimar
AYSU KARABACAK ERBEŞ.
İç mimar AYSU KARABACAK ERBEŞ.
 ??  ?? Beyaz ikiz orta sehpalar ve parlak lake çalışma masası Aysu Karabacak Erbeş tasarımı. Soyut akrilik tablo Rana Korgül imzalı.
Beyaz ikiz orta sehpalar ve parlak lake çalışma masası Aysu Karabacak Erbeş tasarımı. Soyut akrilik tablo Rana Korgül imzalı.
 ??  ?? Pirinç detaylı parlak lake konsol ve beyaz şapkalı lambalar Aysu Karabacak Erbeş tasarımı. A Day of Design’dan alınan duvar kağıdı Jim Thompson marka.
Pirinç detaylı parlak lake konsol ve beyaz şapkalı lambalar Aysu Karabacak Erbeş tasarımı. A Day of Design’dan alınan duvar kağıdı Jim Thompson marka.
 ??  ?? El yapımı porselen fincanlar Esma Dereboy tasarımı.
El yapımı porselen fincanlar Esma Dereboy tasarımı.
 ??  ?? Beyaz mermer çanaklar Accract marka.
Beyaz mermer çanaklar Accract marka.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye