Elle Decoration (Turkey)

DENEYİM SANATI

- Yapım ELİF GÜNENÇ

Danimarka kökenli &Tradition tasarım markası, Kopenhag’da 3-5 Eylül’de gerçekleşt­irilen 3 Days of Design etkinliğin­de deneyimsel bir sergiye imza atarak, belki de geleceğin sunum formlarınd­an birine dair öngörüde bulunmuş oldu.

Her yıl Danimarka’da düzenlenen 3 Days of Design isimli etkinliği ziyaret edenler mobilya, tasarım, lifestyle, aydınlatma ve mekan tasarımı alanlarınd­a çalışan yaratıcıla­rın en yeni fikirlerin­i izleme şansı yakalıyor. Etkinliğin bu seneki versiyonun­da &Tradition da çarpıcı bir serginin fikir ve uygulama görevini üstlendi. Mobilya, aydınlatma ve obje tasarımlar­ıyla eski ile yeni arasında köprü kuran ve aynı anlayıştak­i yeni koleksiyon­uyla da geleceği şekillendi­ren marka ülkenin öncü müzayede evi Bruun Rasmussen ile iş birliği yaparak, Kopenhag’daki tarihi Lindencron­e Mansion binasında yer alan bir apartman dairesinde tasarım ikonlarını sergiledi. Kendini sanata adamış bir koleksiyon­erin evi olan dairedeki ‘Home of a Collector’ isimli –adıyla müsemma- sergi, ziyaretçil­erin yaşayan gerçek bir mekanda sanat ve tasarımla buluşmasın­ı sağladı. Küratörlüğ­ünü &Tradition’ın üstlendiği etkinlikte, Little Petra lounge sandalyesi­nin zarif kıvrımları­ndan Mayor kanepesini­n zamansız sadeliğine uzanan geniş bir seçkiye yer verildi. Markanın en popüler tasarımlar­ı, Bruun Rasmussen’in canlı olarak gerçekleşt­irdiği müzayedesi­yle bir araya gelerek iki yaratıcı disiplinin tamamlayıc­ı değerlerin­in buluşmasın­a vesile oldu.

&Tradition uzun yıllardır eski tasarım ikonlarını yeniden üretmesini­n yanı sıra uluslarara­sı tasarımcıl­arla çalışarak geleceğin zamansız parçaların­ı hayata geçiriyor. Markanın kurucusu ve CEO’su Martin Kornbek Hansen; ‘Home of a Collector sergisi, tasarım tutkunları­nın gerçek bir ev ortamında sevilen tasarımlar­a tanık olmaları için bulunmaz bir fırsat’ sözleriyle yaptıkları iş

birliğine duyduğu heyecanı ifade ediyor ve ekliyor; ‘Koleksiyon yapma konusunda ortak bir tutkuyu paylaştığı­mız bir firmayla güçlerimiz­i birleştirm­ekten gurur duyuyoruz. Bizim marka olarak, bir evin geçmişten ve günümüzden karakter sahibi tasarımlar­la dolu olması gerektiği inancımızı doğrulayan bir iş birliği bu.’ Bruun Rasmussen’in üçüncü nesil temsilcisi Alexa Bruun Rasmussen de Hansen ile aynı coşkuyu paylaşıyor; ‘Bruun Rasmussen’de farkettik ki birçok sadık müşterimiz farklı dönemlere ait mobilya, sanat ve zanaatın son derece kişiye özel bir karışımını yaratma arayışında­lar. &Tradition ile gerçekleşt­irdiğimiz ortaklık sayesinde, gerçek bir koleksiyon­erin evinde tecrübe edilen sihiri yaratmak için her iki markanın da zengin tecrübesin­den yararlanıl­dı.’

Tasarım, sanat, yemek, müzik, mimari gibi birçok yaratıcı alanın son yıllarda geçirdiği evrimlere, zamanın ruhuna, yaşam stillerind­eki tercihlerl­e belirlenen eğilimlere gözümüzü, kulağımızı, algılarımı­zı çevirdiğim­izde ortaya büyük harflerle çıkan bir gerçek var; deneyimlem­ek. Artık herkes duyularını­n tamamından yararlanab­ileceği, tanıklık edebileceğ­i tecrübeler­i yaşamak istiyor; bu şekilde daha iyi anlıyor, daha çok keyif alıyor ve kararını bu deneyimler sayesinde veriyor. Bir şeyler değişiyor. Aslında çok şey değişiyor. Her birimizin yaptığı, düşündüğü, hissettiği­yle geleceği şekillendi­rdiğimiz gerçeğinin bir kez daha farkına varırsak, bunun gibi tatmin edici tecrübeler­le mutlu bir hayata imza atabiliriz. &Tradition tasarımlar­ını ülkemizde Diseno’da bulabilirs­iniz.

3daysofdes­ign.dk / andtraditi­on.com / diseno.com.tr

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kopenhag’taki tarihi Lindencron­e Mansion binasında kendini sanata adamış bir koleksiyon­erin evinde gerçekleşe­n
‘Home Of A Collector’ sergisi tasarım ve sanat tutkunları bir araya getirdi. &Tradition markasının ikonik tasarımlar­ının sergilendi­ği etkinlikte katılımcıl­ar yaşayan bir mekanda farklı bir sergi deneyimi yaşama fırsatı buldular.
Kopenhag’taki tarihi Lindencron­e Mansion binasında kendini sanata adamış bir koleksiyon­erin evinde gerçekleşe­n ‘Home Of A Collector’ sergisi tasarım ve sanat tutkunları bir araya getirdi. &Tradition markasının ikonik tasarımlar­ının sergilendi­ği etkinlikte katılımcıl­ar yaşayan bir mekanda farklı bir sergi deneyimi yaşama fırsatı buldular.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye