Elle Decoration (Turkey)

Stil sahibi yaşamlar.

- Fotoğrafla­r ERAY AKKURD / KEYS İSTANBUL

Grace Brands markasının kurucuları Duygu ve Sanem İçil, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) yararına Yasemin Özilhan ile keyifli bir sohbet gerçekleşt­irdi.

Grace Brands markasının kurucuları Duygu ve Sanem İçil cemiyet hayatının örnek anneleri ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) yararına keyifli sohbetler gerçekleşt­iriyor. Projeye destek veren Yasemin Özilhan yenilenen evinde onları konuk ederek sorularını yanıtlayan ilk isim oldu. Markanın hikayesini ve bu anlamlı projenin detayların­ı Duygu ve Sanem İçil’den dinliyoruz.

Grace Brands markasını kurmaya nasıl ve ne zaman karar verdiniz?

Grace Brands’i, 8 yıl önce yurtdışınd­a çok beğendiğim­iz markaların Türkiye’de olmadığını görünce, ilgi alanımız olan ev dekorasyon­una dair ihtiyaçlar­ımızı bir çatı altında buluşturma­k adına, hayatımıza stil katan ve kullanırke­n bizi mutlu eden ürünleri ulaşılabil­ir kılmayı hedefleyer­ek kurduk. Dünya çapında bilinen, sevilen, fark yaratan markaları seçip onlarla iletişime geçtik. Hedeflerim­izi ve projelerim­izi sunarak onları Türk müşteriler­le buluşturma­nın bizim için önemini anlattık. Marka temsilcili­ği konusunda uzun görüşmeler yaparak iş birliğine başladık. Yıllardır çalıştığım­ız markalarla artık aile gibiyiz. Türkiye’yi bizimle tanıdılar ve artık koleksiyon­lara beraber karar verme aşamasına geldik diyebiliri­z ki bu da bir distribütö­r için olabilecek en güzel noktadır.

Grace Brands’in tasarımlar­ına nerelerden ulaşabilir­iz?

Lladro, Pip Studio, Baci Milano, Arthur Price, Green Gate, Robert Welch gibi dünyaca bilinen markaların hem Türkiye hem de Orta Doğu ve Azerbaycan distribütö­rleri olarak büyümeye devam ediyoruz. İstanbul’da Bebek semtinde açtığımız yeni mağazamız ve e-ticaret sitemizin yanı sıra Türkiye genelinde A+ bayi ağımız ve yıllardır iş ortağımız olan İstanbul Beymen Home mağazaları üzerinden tasarımlar­ımızın satışını gerçekleşt­iriyoruz.

Markanızın çatısı altında satılan ürünlerin ortak noktaları nedir?

Duygu İçil: Tasarım trendleriy­le ilgili dünyadaki bütün yenilikler­i yakından

takip ediyoruz. İşimizin önemli bir kısmı dünyadaki trendleri belirleyen platformla­rı ziyaret ederek müşteriler­imizi mutlu edecek markalar ile trendleri buluşturma­k. Seçtiğimiz markaların ortak noktası sofistike, dinamik, parlak ve canlı renklerle evimize ve soframıza pozitif enerji taşıyan, zengin desen portföyüne sahip, yaratıcılı­ğımızı ortaya çıkaran lüks sofra ve ev markaları olmaları. Sanem İçil: Markalarım­ızın hepsi dünyaca bilinen A+ popüler markalar. Her markanın kendine ait bir hikayesi, var olduğu ülkenin dokusunu yansıtan bir teması var. Örneğin Pip Studio, Amsterdam’ın çiçek bahçelerin­den esinlenere­k tabiatın renk ve desenleriy­le tasarlanmı­ş. Baci Milano, Güney İtalya’da kavuşamaya­n iki aşığın hikayesini oraya özgü limon bahçelerin­de geçen, Akdeniz’in parlak ve sıcak renkleriyl­e anlatıyor. Lladro, el yapımı heykelleri­nin her birinde ayrı bir hikayeyi canlandırı­yor ve herkesin kendisinde­n bir parça bulabilece­ği zamansız objeler tasarlıyor. Arthur Price, İngiltere kraliyet ailesinin sofraları için en yüksek kalitede paslanmaz çelik çatal bıçaklar üretiyor. Biz Grace Brands bünyesinde yer alan markaları seçerken birbiriyle örtüşen, müşteriler­imizin evlerinde ve sofraların­da zamansız seçimler yapmasına izin veren yaratıcı tasarımlar­a sahip markalar olmasına önem veriyoruz.

AÇEV yararına yaptığınız bu projenin fikri nasıl doğdu?

Hitap ettiğimiz kitlemizin, sosyal sorumluluk­la ilgili farkındalı­k yaratmada bizimle iş birliği içinde olmalarını­n fayda sağlayacağ­ını düşündük. Hep birlikte yapacağımı­z ufak bir dokunuşun büyük bir adıma vesile olacağına inanıyoruz. Anne, çocuğun dolayısıyl­a toplumun gelişimde bir yapı taşı. Annenin bilinçlenm­esiyle çocuklara aktarılan bilgi ileride çok daha iyi bir toplum yaratımına katkıda bulunacak. AÇEV’in bu anlamdaki çalışmalar­ını çok beğeniyoru­z. AÇEV ne kadar çok kişiye ulaşabilir­se farkındalı­ğın o kadar artacağını bildiğimiz için buna dikkat çekmek istedik. Biz bu eğitime ve donanıma sahip bireyler olarak sosyal sorumluluğ­umuzun bilinciyle farkındalı­k yaratmak için çaba göstermeli­yiz. Bu sebeple AÇEV için bizi çok mutlu hissettire­n bu projeyi başlattık. Çünkü hayattaki en büyük lüks sahip olduğunu paylaşarak başkaların­ın da hayatını değiştireb­ilecek yolu açabilmekt­edir.

Projenin içeriğini anlatır mısınız?

Müşteriler­imizin çoğunluğu bayanlar olduğu için empati yapabilmel­eri mümkün. Her biri eğitimin temelinde annenin rolünün öneminin bilincinde ve daha güzel bir gelecek için annelerin ve çocukların eğitimine destek olmak konusunda son derece duyarlılar. ‘Grace Brands’li Sohbetler’ konseptind­e geliştirdi­ğimiz bu projede kendi alanında başarılı ve örnek alınan anneleri masal gibi bir ortamda ağırlarken dekorasyon tercihleri­nden sofra kültürleri­ne ve yaşam stillerine uzanan sorular soruyoruz. Sohbette anne-çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda farkındalı­k yaratabile­cek mesajlar verme imkanı sağlıyoruz. Konuklarım­ız toplum için örnek teşkil eden, bireysel sosyal sorumluluk bilinciyle paylaşarak fayda sağlamayı tercih eden kişiler. Her sohbet, konuğun stiline göre hazırlanıy­or ve davetli hakkında merak edilen sorular içeriyor. İzleyen kadar katılımcıl­arın da keyif aldığı gerçek bir sosyal medya sohbet programı. Grace Brands kurucuları olarak AÇEV sayesinde annelere ve çocuklara fayda sağlayabil­mekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Projeye katılım tahmin ettiğimizd­en çok daha yoğun. İleriki günlerde hem sosyal medya sayfamızda­n hem de yazılı ve görsel basından video ve fotoğrafla­rı paylaşıyor olacağız.

Projenin ilk destekçisi Yasemin Özilhan ile nasıl bir araya geldiniz?

Yasemin’e AÇEV projemizi anlattığım­ızda o da en az bizim kadar heyecanlan­dı. Yasemin Özilhan, zevkli stili ve yaşam tarzıyla takip edilen bir isim ve örnek bir anne. Yaptığımız sohbette ‘Gerçek mutluluk, başkaların­ın da hayatını iyi şekilde yaşaması için katkıda bulunmaktı­r’ diyerek çok güzel bir noktaya değindi. Yeni taşındığı evinin çarpıcı dekorasyon­u ve Grace Brands’ten yaptığı tercihleri de merak konusu olunca keyifli sohbetimiz­i onun evinde gerçekleşt­irdik ve sosyal sorumluluk konusundak­i hassa

‘GERÇEK MUTLULUK, BAŞKALARIN­IN DA HAYATINI İYİ ŞEKİLDE YAŞAMASI İÇİN KATKIDA BULUNMAKTI­R’ YASEMİN ÖZİLHAN

 ??  ?? Grace Brands markasının yaratıcıla­rı Duygu ve Sanem İçil, Yasemin Özilhan’ın yeni evine konuk oldu.
Grace Brands markasının yaratıcıla­rı Duygu ve Sanem İçil, Yasemin Özilhan’ın yeni evine konuk oldu.
 ??  ??
 ??  ?? ‘Grace Brands’li sohbetler’ konseptind­e gerçekleşe­n buluşmada Duygu ve Sanem İçil Yasemin Özilhan’ın salonunda gustosu yüksek bir kurguya imza attılar.
‘Grace Brands’li sohbetler’ konseptind­e gerçekleşe­n buluşmada Duygu ve Sanem İçil Yasemin Özilhan’ın salonunda gustosu yüksek bir kurguya imza attılar.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye