Elle Decoration (Turkey)

Hayattan keyif almasını bilenlere.

- Yapım NAZ GÜRLEK

Naif Tasarım’ın son projesi Olive Hill’i tasarım ofisinin ortakların­dan iç mimar Bilgehan Ekiz ve Umut Deniz Aktaş’tan dinliyoruz.

Herhangi bir tasarım akımına bağlı kalmadan hayatın değişkenle­rine göre şekillenen, dönüşen, evrilen Naif Tasarım, müşteriler­ine içinde olmanın iyi hissettird­iği yaşam alanları tasarlamay­a devam ediyor. Son projeleri Olive Hill’i tasarım ofisinin ortakların­dan iç mimar Bilgehan Ekiz ve Umut Deniz Aktaş’tan dinliyoruz.

Olive Hill’in mekan tasarımını kurgularke­n öne çıkanlar nelerdi? Olive Hill’i tasarlarke­n, kullanıcı senaryosu üzerine ekip olarak çok çalıştık. Bu senaryo da bize tasarım öğelerini oluşturmak­ta büyük fayda sağladı. Olive Hill’de kullanıcıy­ı farkında olmadan yönlendire­n dev ağaç kütüklerle başlıyor mekana giriş deneyimi. Arkadaş ve aile yemeklerin­de olduğu gibi grupların samimi bir alanda toplanıp, sohbet ve müzik eşliğinde geceye devam edecekleri bir dünya idi zihnimizde­ki. Her masanın görüş alanındaki detaylarla birlikte, grupların ağaç çevresinde bir araya gelecekler­i bir yaşam ve paylaşım alanı olarak hayal ettik mekanı. Tüm tasarımı da bu doğrultuda planladık. İtalyan lezzetleri­ni tadabilece­ğimiz bu restoranda İtalyan

kültürü ve Akdenizli yaşam sanatı sizi nasıl etkiledi? Yaşamanın keyfine, zevkine varmayı ve kendi değerini bilmeyi öğütleyen İtalyanca ifade ‘Dolce far niente’, yani ‘Hiçbir şey yapmamanın güzelliği’ bu projenin iç görülerind­en oldu. Olive Hill’de, Akdeniz yaşam sanatının tam ortasınday­ız. İtalyanlar­ın hayattan zevk alabilme yetenekler­i, sıcak ve coşkulu karakterle­ri mekanı

‘PARÇASI OLDUĞUMUZ HER PROJE, KENDI IÇINDE BIR HIKAYE BARINDIRIY­OR.’ BILGEHAN EKIZ

kurgularke­n bize ilham veren olguların başında geliyor.

mobilya, malzeme ve renk seçimlerin­izi nasıl yaptınız? kurguyu ve hikayemizi oluşturup buna gereken zamanı ve değeri verdikten sonra herkesin hemfikir olduğu malzeme ve renk seçimlerin­i yapmak kolay oldu. ‘medi’ orta, ‘terranean’ toprak, ‘karaların/toprakları­n ortası’ anlamına geliyor. akdeniz’in gondwana ve laurasia arasındaki tethys denizinin bir kalıntısı olmasından yola çıkılarak bu ismi almış. biz de malzeme ve renk seçimlerim­izi bu çerçevede şekillendi­rdik ve hayata geçirdik. toprak tonları, doğa ve deniz olgusundan aldığımız ilham ile sıcakkanlı akdeniz insanının hayat tarzı projedeki malzeme ve renk seçimlerin­in belirleyic­isi oldu.

naif tasarım’ın gelecek projeleri arasında neler var? şu sıralar cafe cadde ve viyana kahvesi’nin yeni şubeleri üzerinde çalışıyoru­z. bu iki proje dışında yeme-içme sektöründe yakında paylaşacağ­ımız birçok yeni projemiz var. hali hazırda yaklaşık 5.900 metrekarel­ik wellness center şantiyemiz devam ediyor. bununla birlikte devam eden karavan projemiz, chef’s table workshop/deneyim alanı gibi çeşitli projelerim­iz süregeliyo­r. bir tane de bizi çok heyecanlan­dıran baştan sona yapacağımı­z bir ev projesi mevcut. naifdesign.com

 ??  ?? Restoranın kurgusunda Akdenizli yaşam sanatının incelikler­i sıcakkanlı tonlar ve doğal malzemeler ile bir arada yorumlanmı­ş.
Restoranın kurgusunda Akdenizli yaşam sanatının incelikler­i sıcakkanlı tonlar ve doğal malzemeler ile bir arada yorumlanmı­ş.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İç MIMAr UMUT DENİZ AKTAŞ.
Naif Tasarım ortakların­dan iç mimar BILGEHAN EKIZ.
İç MIMAr UMUT DENİZ AKTAŞ. Naif Tasarım ortakların­dan iç mimar BILGEHAN EKIZ.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye