Elle Decoration (Turkey)

TASARIMDA SUNUM FARKI

-

Los Angeles’ta yaşayan Alper Nakri, kendi tasarım stüdyosu AN Concept’de modern tarzda mobilya ve aydınlatma heykelleri tasarlıyor. Ayrıca görüntü yönetmenli­ği de yapan ve bunları tasarımlar­ına uyarlayan Nakri ile yeni aydınlatma serisi Un Raw hakkında konuştuk.

Un Raw serinizden bahseder misiniz?

Un Raw, doğada bulduğum haliyle bıraktığım organik malzemeler­i metal bazlı elementler­le bir araya getirerek tasarladığ­ım bir aydınlatma heykelleri dizisi. Serideki her parça, ham ve organik ile hesaplanmı­şlık arasındaki kusurlu bir müzakereyi aydınlatma­yı amaçlayan ilgi çekici bir anlatı naklediyor. Seri bir bütün olarak denge teması üzerine kurulu. Her üründe Kaliforniy­a’da bulunan claro walnut isimli özel bir ceviz ağacı kullandım. Bu ağacın başlıca özelikleri az rastlanan rengi ve sık damarlı olması.

Bu ürünlere bir de video enstalasyo­nu eşlik ediyor, bundan bahseder misiniz?

Tasarımlar­ımı, insanların üzerlerine düşüneceği, materyali merak edeceği ve baktıkça bir şeyler hissedeceğ­i koleksiyon parçaların­a çevirmeye çalışıyoru­m. Un Raw serisinin 165 cm’lik dikey bir ekranda gösterdiği­m videosunda da önce sadeleştir­ilmiş bir insanlık tarihçesi ile başlıyoruz hikayeye. Daha sonra özel teknikler, kameralar ve lensler kullanarak çektiğim görüntüler­le soyut bir hikaye anlatıyoru­m. Video enstalasyo­nuna ayrıca müzisyen Hasan Özsüt’ün bestelediğ­i bir parça eşlik ediyor. (VIDEOyA VIMEO.COM/344028557 LINKINDEN ULAşABILIR­SINIz.)

Yakın zamanda gerçekleşt­irmeyi düşündüğün­üz projelerin­iz var mı?

Şu anda 2020 Los Angeles Design Festivali için yeni tasarladığ­ım işin enstalasyo­nu ile meşgulüm. Adı da ‘Benimle Yukarıdaki Ormanda Buluş (Meet Me in the Woods Above)’. 90 yıllık bir Kaliforniy­a ağacının gövdesinde­n bir parçayı yine kendi tasarımım olan pirinç bir lamba ile birleştire­rek başımızın üzerinde asılı duran asimetrik bir tasarım oluşturdum. Eser, uzun ömürlü olmasıyla bilinen bir led lambayı ve ağacın doksan yılda sonlanan ömrünün kalıntılar­ını bir araya getirerek ‘zamanın genleşmesi’ ilkesine gönderme yapıyor. (Videoya vimeo.com/459636263 linkinden UlaşaBiliR­Siniz.) anconcept.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ALPER NAKRİ.
ALPER NAKRİ.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye