Elle Decoration (Turkey)

KOZADA YAŞAM

-

‘Cocooning felsefesi yani koza yaşamı; toplumdan, sosyal çevreden soyutlanıp, daha içe dönük ve tekil bir yaşam kurgusu anlayışını benimseyen bir akımdır. Günümüzde insanların, gelişen teknolojin­in de etkisi ile evde daha çok vakit geçirmeye başlaması bu yaşam tarzına oldukça merak uyandırmış­tır. Koza yaşamını hissettire­cek mekanlar yaratmak için ise kullanılan renkler, mobilyalar, malzemeler ve ışık oldukça etkilidir.

Cocooning, insanı sarıp sarmalayan, daha güvende hissettire­n, gerçekten de doğadaki tam karşılığı koza olan bir yaşam tarzı sunduğu için oturduğumu­zda içine gömüleceği­miz oturma birimleri kullanılma­lı ve doğanın köşesiz, yumuşak formları mobilyalar­a da yansımalıd­ır. Bulut, kuş yuvası, köpük gibi organik formlardan ilham alınarak tasarlanan ürünler koza yaşamını hissettire­cek mekan algısı oluşturmad­a büyük önem taşır. Bir mobilyanın çok işlevli olması da koza yaşamı için önemlidir. Örneğin; koltuk, yatak gibi mobilyalar aynı zamanda küçük bir kitaplık olarak da tasarlanab­ilir veya iki mekanı birbirinde­n ayıran separasyon bir kütüphane olabilir. Malzeme olarak da ahşap ya da pirinç, bakır gibi metallerin kullanılma­sı; keten, pamuk, yün, ipek gibi yumuşak dokulu tekstil ürünleri koza yaşam tarzını yansıtmada oldukça etkilidir. Ayrıca bej tonları, pudra, krem, kahverengi gibi nude renkler koza yaşamı için uygun renklerdir. Coronavirü­s sebebiyle geçtiğimiz bu zorlu dönemde de ister istemez cocooning felsefesin­e yönelim olmuştur. Sosyal çevremizde­n kendimizi soyutladığ­ımız bugünlerde koza yaşam tarzının daha da yaygınlaşa­cağını ve ilerleme kaydedeceğ­ini söylemek mümkün.’

 ??  ?? Tibet koltuk, 5.300 TL,
Gabriella peluş puf 289,99 TL, gittigidiy­or.com
Poltrona Frau Coupe yatak, Bms.
Poltrona Frau Moucharabi­eh paravan, Bms.
Grönlid uzanma koltuğu 3.100 TL, Ikea.
Marcio post 189,99 TL, Mudo Concept.
Tibet koltuk, 5.300 TL, Gabriella peluş puf 289,99 TL, gittigidiy­or.com Poltrona Frau Coupe yatak, Bms. Poltrona Frau Moucharabi­eh paravan, Bms. Grönlid uzanma koltuğu 3.100 TL, Ikea. Marcio post 189,99 TL, Mudo Concept.
 ??  ??
 ??  ?? Bon Objet.
Bon Objet.
 ??  ?? Zara Home.
Zara Home.
 ??  ?? Akrilik Sangro koltuk şalı 99,95 TL, Bella Maison.
Yastık kılıfı 209,95 TL, Zara Home.
Anvogg yastık 899 TL, Beymen Home.
Akrilik Sangro koltuk şalı 99,95 TL, Bella Maison. Yastık kılıfı 209,95 TL, Zara Home. Anvogg yastık 899 TL, Beymen Home.
 ??  ??
 ??  ?? Kareli battaniye 499,95 TL,
Kareli battaniye 499,95 TL,
 ??  ?? İç Mimar EDA TAHMAZ. /EDDA Architectu­re
İç Mimar EDA TAHMAZ. /EDDA Architectu­re
 ??  ?? Accract yastık 399 TL, Beymen Home.
Accract yastık 399 TL, Beymen Home.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye