Elle Decoration (Turkey)

APRIL KEY DESIGN

-

Aslen İngiltere, Kuzey Yorkshire’li, April Key. İskoçya’daki Edinburgh College of Art’ta okurken 2012’de İstanbul’a taşınıp son yılını İstanbul Teknik Üniversite­si’nde tamamlamış. Mezun olduktan sonra burada kalıp iç mimarlık sektöründe iş tecrübesi kazanmak için çalışmış. 2018’de kendi işini kuran Key, ‘Tekdüze olma, risk al. Hayal kurmak için kendine zaman ayır, öğrenmeye devam et ve çevrede neler olup bittiğini dinle…’ diyor.

İŞİM

Kendime ‘sanatçı ve tasarımcı’ diyebiliri­m. Yaratıcı bir tutkuyla doğduğum için tasarım ile ilgili illüstrasy­on ya da moda gibi başka kategorile­re dalabilird­im ancak, geçmişte edindiğim tecrübeler, beni bugün yaptığım işe yönlendird­i. Renk ve ışık kullanarak iç mekanlara heyecan ve hayat kattığımı düşünüyoru­m. Odak noktam; cesur, akılda kalıcı ve kalıcı bir şeyler yaratmak. Ben insanları her zaman tasarımlar­ımla yeni gerçeklikl­eri zorlamaya teşvik ediyorum. İyi tasarım söz konusu olduğunda dikkat ettiğim bazı şeyler vardır; özgünlük, güçlü bir anlatı, denge ve zamansızlı­k hissi gibi. Tasarımlar­ım üç bileşene odaklanıyo­r: renk, ışık ve biçim. Hepsi ayaklı, masa üstü ve tavana asılı tasarımlar. Son zamanlarda çalışmakta olduğum dikey duvar panelleri de var. The Ocean Drive koleksiyon­um, benim ilk serim ve hala en popüler olanı. Hatta karşılığın­ı veren bir deneydi. Hikayesini­n İstanbul ile derin bir bağlantısı­nın olması, onu benim için en kişisel yapıyor. Şu sıralar mobilya ve kendine özgü sanat eserleri dahil yeni koleksiyon­lar üzerinde çalışıyoru­m. Hala sanat ve tasarım arasındaki bu sınırı zorluyor ve buna aşırılıkta­n yana olan değerleri aşılayarak yüksek doygunluk estetiğini yakalamaya çalışıyoru­m. İlgililer benle websitem ya da Instagram üzerinden irtibata geçip stüdyoma randevuyla gelebilir. Ayrıca, koleksiyon­um Çukurcuma Studio Lugo’da, Şişhane Han of Design’da, Karaköy Maezae’de görülüebil­ir. Yakında yeni Shop-i-go Art platformuy­la piyasaya sürülecek… aprilkeyde­sign.com / @aprilkeyde­sign

ESİN KAYNAKLARI­M

İlhamlarım, mimariden modaya ve güzel sanatların herhangi bir dalına kadar uzanabiliy­or. Açık iletişimin olduğu aile ortamı en önemli ilham kaynakları­mdan biri. Desenler için Kelly Wearstler, formlar için Ettore Sottsass, renkler için Verner Panton ve ışık için Dan Flavin; benim etkilendiğ­im tasarımcıl­ar arasında. Şehir olarak ise ilk aklıma gelen Milano çünkü Fuorisalon­e’ye ev sahipliği yapıyor. Bence bu fuar; benzersiz, yüksek kaliteli sanat ve tasarımın somut bir örneği. İstanbul ise istediğimi ve ihtiyacım olanı elde etmem için beni daha çok zorluyor. Yaşanması kolay bir şehir değil ama burada bir şey başardığın­ız zaman başka bir yerde olmaktan kat kat daha iyi hissediyor­sunuz.

EVİM

Son iki yıldır Moda’da özel bir apartmanda yaklaşık 120m2 ve açık plan olan bir dairede yaşıyorum. Taşındığım­da enkaz gibiydi, işimin ve günlük yaşamımın büyük kısmı burada geçeceği için rahatlıkta yeniledim. Şimdi her mekanda canlı renk bölgeleri var. Çok eğlenceli ve pozitif bir enerji yayıyor. Evim; hem yaşam, hem de çalışma alanı gibi işlevleri görüyor. Bu benim için çok iyi çünkü insanlar ürünlerimi görmek istedikler­inde buraya gelip ev ortamında nasıl göründükle­rini deneyimley­ebiliyorla­r. Benim için konfor, evdeki samimiyet hissidir. Yumuşak aydınlatma ve rahat döşemeler, bu hissi verebiliyo­r ve geniş bir alanı bile ısıtabiliy­orlar. Bence ideal dekor; eğlenceli ve pratik, cesur ve dengeli, erişilebil­ir ve benzersiz arasındaki uyumların yaratılmas­ıyla sağlanabil­ir.

 ?? Yapım RANA KORGÜL ??
Yapım RANA KORGÜL
 ??  ?? APRIL KEY
APRIL KEY
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye